Pakistan’da Kırsal Bölgelerin Gözde Sporu Boğa Yarışı (Özel)

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Attock şehrinde geleneksel boğa yarışı düzenlendi. Pakistan’ın kırsal bölgelerinde yapılan bu spor etkinliğini, binlerce insan gün boyu ilgiyle takip etti.

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Attock şehrinde geleneksel boğa yarışı düzenlendi. Pakistan’ın kırsal bölgelerinde yapılan bu spor etkinliğini, binlerce insan gün boyu ilgiyle takip etti. Davullar ve zurnalarla yarış alanına getirilen boğalar, büyük özen gösterilerek yarışa hazırlandı.

İki boğanın tahtayla birbirine bağlandığı yarışta, boğa sürücüleri, boğaları iple bağlı ahşap bir tahtanın üzerinde kayarak kontrol etmeye çalışıyor. Boğaların yarış alanını terk etmemesi için ciddi çaba sarf eden boğa sürücüleri, değneklerle boğaları dürtüp hızlı koşmasını sağlıyor. Ayrıca saha kenarından patlatılan barutlara boğaların korkup hızlı koşması sağlanıyor.

100 boğanın katıldığı yarışta hedef, bir çift boğa ve yarışçının yaklaşık 250 metrelik bir alanı en hızlı bir şekilde tamamlaması. Boğaların genellikle tarım için kullanıldığı Pakistan’da, yarışa katılan boğaların özenle eğitilmesi gerekiyor.

Yarış boğalarının fiyatları ise bin ila 3 bin dolar arasında değişirken, yarışı önceki zamanlarda kazanmış boğaların fiyatı ise 8 bin ila 20 bin dolar arasında seyrediyor.

Pakistan’da kış aylarının başlamasıyla başlayan boğa yarışlarına ilginin çok olmasını fırsat bile bazı insanlar, izleyicilere nar suyu ve limonata satarak gelirlerine katkıda bulunuyor.

Boğa yarışları için çok ciddi güvenlik tedbirleri alınmasa da bu konuda görevlendirilen insanlar, seyircileri çizginin dışında tutmaya çalışıyor. Hatta çizgilerin aşılmaması için üstlerine sürülen traktörle seyirciler korkutularak çizginin dışına itiliyor.

Devlet desteği olmadan organize edilen spor etkinliğinde kazanan boğanın sahiplerine traktör ve motosiklet hediye ediliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri