Pakistan’da Kanlı Hafta

Son bir haftadır patlamalar ile gündeme gelen Pakistan’da kan akmaya devam ediyor. En son Son Beluçistan eyaletinde çıkan çatışmada İspanya uyruklu bir turistin militanlar tarafından kaçırılması esnasında çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisinin ve 1 mili.

Son bir haftadır patlamalar ile gündeme gelen Pakistan’da kan akmaya devam ediyor. En son Son Beluçistan eyaletinde çıkan çatışmada İspanya uyruklu bir turistin militanlar tarafından kaçırılması esnasında çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisinin ve 1 militanın öldürüldüğü kaydedildi. Çatışma sonrası yaralanan İspanyol turistin durumunun ciddi olduğu belirtildi.
Yine bugün Pakistan'ın Hayber Paktunya eyaletinde çocuk felci ekibinin güvenliğini sağlayan polislere düzenlenen bombalı saldırıda 1'i çocuk 7 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.
Bu saldırılar ile birlikte ülkede pazar gününden buyana gerçekleştirilen saldırılarda 24’ü asker 12’si polis 36'sı sivil toplam 72 kişi öldürüldü.

Pakistan ordusunun ise son 24 saatte Taliban’ın ve El Kaide militanlarını yoğunlukta olduğu Kuzey Veziristan bölgesine yönelik havadan düzenlediği operasyonlarda 40 militan öldürüldü. Öldürülen militanlardan 33’ünün Özbek 3’ünün ise Alman uyruklu olduğu açıklandı.
Geçtiğimiz günlerde ülkede Taliban tarafından kanlı saldırıların gerçekleşmesi sonrası Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ile görüşen Başbakan Navaz Şerif saldırılara sert bir şekilde cevap verileceğini duyurmuştu.
19 Aralık Pazar günü, Hayber Paktunya eyaletine bağlı Bannu şehrinde askeri konvoya yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 18’i asker 22 kişi öldü. Bu saldırının ertesi günü, Revalpindi şehrindeki Genelkurmay karargahı yakınlarında meydana gelen patlamada ise 6'sı asker 13 kişi öldü.
Yaklaşık 50 kişinin yaralandığı iki saldırıyı da Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) üstlenirken, TTP sözcüsü Sadullah Şahid’in saldırıyı kendilerinin yaptığını söyledi. Orduya ve devlete yönelik saldırıların devam edeceği tehdidinde bulunan TTP’ye yönelik düzenlenen hava saldırılarında örgütün üst düzey yetkililerinden Veli Muhammet, İsmet Şahin, Molla Ferhat Özbek ve Şahin Betni’nin de öldürüldü kaydedildi.

Ayrıca dün sivillere yönelik yapılan kanlı saldırıda Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta şehrinde, İran'dan gelen yolcu otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi. İran'dan türbe ziyaretinden gelen Şiileri taşıyan yolcu otobüsüne yapılan kanlı saldırı sonucu, 24 kişi hayatını kaybetti. Bombalı saldırı sonucu alev alan otobüste 8'i kadın 30 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ülke genelinde protestolar düzenlenmeye başlanırken teröre lanet okunuyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri