Pakistan’da Bayram Namazı Kaçırmak Maharet İster

Türkiye’de bir çok insan yılda 2 kere kılınan bayram namazı eda etme fırsatını kaçırmaktan yakınır.

Türkiye’de bir çok insan yılda 2 kere kılınan bayram namazı eda etme fırsatını kaçırmaktan yakınır. Toplumun birbirlerini tanımasına yakınlaşmasına da vesile olan bayram namazı ibadetini ikame etmek için insanlar sokaklara taşarak namaz kılmaktan çekinmezler.

Kardeş ülke Pakistan genelinde ise halk, hemen her mahallede camilerde farklı saatte bayram namazı kılabiliyor. Örneğin Pakistan’ın başkenti İslamabad’ın G10 mahallesinde 3 farklı camide 3 farklı saatte namaz kılınabiliyor. Bu durum da bayram namazı kaçırma ihtimalini en aza indiriyor. Sabah saat 7:30 ile saat 10:00 arasına farklı camilerde bayram namazını kılma olanağına sahip mahalleliler hallerinden gayet memnun.

Bu arada Pakistan, Kurban Bayramı'nı bugün kutluyor. Ülke genelinde bugün sabah kılınan bayram namazlarının ardından Pakistanlılar kurbanlarını da kesmeye başladı.

Ülkede bu durum sadece bayram namazı için geçerli değil. Aynı zamanda cuma namazları da camilerde farklı saatlerde kılınabiliyor. Halk böylelikle müsait saatlerini kendileri ayarlayabiliyor.

İki rekat vacip bir namaz olan bayram namazı güneşin doğuşundan 45 dakika sonrasında başlamak üzere öğle namazı vaktine kadar kılınabilir. Ramazan bayramında birinci gün bu vakitte kılınamazsa ikinci gün aynı vakitte kılınabilen bayram namazları 3. gün kılınamaz. Cuma namazı ise Cuma günleri öğlenin ilk vaktinde herhangi bir saatte kılınabiliyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri