Pakistan’a el uzatın

Tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşayan kardeş ülke Pakistan, yardım bekliyor

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Pakistan’da 2 Ağustos 2010 tarihinde yaşanan ve günlerce devam eden sellerden 20 milyon civarında insan etkilenirken, 2 bin kişi hayatını kaybetti. Afet, maddi ve manevi büyük kayıplara sebebiyet verdi. Halen binlerce insanın açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunlarıyla karşı karşıya olduğu Pakistan’a Türkiye’den Başbakanlık genelgesi ile yardım kampanyası başlatıldı.

YARALARIN SARILMASI İÇİN…
Başlatılan kampanyanın Konya ayağı ile ilgili yazılı açıklama yapan Vali Aydın Nezih Doğan, “Bir insanlık görevi olan ve gönüllülük esasına dayanan kampanyaya Konya’nın gerekli ilgi ve alakayı göstereceğine, imkanları nispetinde en yüksek seviyede katkıda bulunacağına ve Pakistanlı afetzede kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına yardımcı olacaklarına inanmaktayım” dedi.

Pakistan’a yardım çağrısı


Pakistan’da 2 Ağustos 2010 tarihinde yaşanan ve günlerce devam eden sellerden 20 milyon civarında insan etkilenirken, 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Afet, maddi ve manevi büyük kayıplara sebebiyet verdi. halen binlerce insanın açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunlarıyla karşı karşıya olduğu Pakistan’a Türkiye’den Başbakanlık genelgesi ile yardım kampanyası başlatıldı.
Başlatılan kampanyanın Konya ayağı ile ilgili yazılı açıklama yapan Vali Aydın Nezih Doğan, kampanya kapsamında, il çapında genel bir işbirliği ve koordinasyonu sağlamak üzere Vali Yardımcısı Kemal Karadağ’ın başkanlığında Pakistan’a yardım komitesi oluşturulduğunu belirtti. Aynı yardım komitelerinin kaymakamlar başkanlığındaki kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla ilçelerde de oluşturulacağını ifade eden Vali Aydın Nezih Doğan, “Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, müdür, başkan ve amirleri, kendi bünyelerinde, personelin kampanyaya gönüllü katkıları için gerekli çalışmaları yapacaktır. İl Müftülüğü, bütün camilerde mevzuata uygun yöntemlerle halkımızın yardımlarını sağlamak için gerekli çalışmalarda bulunacaktır. İlimizdeki oda, borsa, dernek ve vakıf başkanlarının, kurumsal katkı yanında kendi bünyelerinde üyeleri nezdinde gerekli girişimlerde bulunarak, azami oranda katkı sağlamalarının, Konya halkının, sanayici, ticaret erbabı ve iş adamlarımızın, yardımlaşma ve dayanışma konusunda duyarlılıklarını göstermeleri bakımından önem arz ettiği değerlendirilmektedir. Konya’da faaliyet gösteren diğer bütün sivil toplum kuruluşlarımızın, sendika, dernek ve vakıfların kampanyaya gerekli desteği sağlayacaklarına inanılmaktadır. İlçe kaymakamlarının kampanyayı köy ve mahalle muhtarlıkları vasıtasıyla en uç noktadaki vatandaşlarımıza duyurmalarında da fayda görülmüştür. İl ve ilçe yardım komitelerinde görev alan kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanında yazılı ve görsel basın kuruluşlarımızın, radyolarımızın, halkımızı kampanya konusunda bilgilendirmelerinde fayda mütalaa edilmektedir” dedi. Kampanya kapsamında sağlanan yardımların Başbakanlığın belirttiği banka hesap numaralarına yatırılabileceğini bildiren Vali Doğan, “Bir insanlık görevi olan ve gönüllülük esasına dayanan kampanyaya Konya’nın gerekli ilgi ve alakayı göstereceğine, imkanları nispetinde en yüksek seviyede katkıda bulunacağına ve Pakistanlı afetzede kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına yardımcı olacaklarına inanmaktayım” ifadelerini kullandı.
PAKİSTAN’A YARDIM KAMPANYASI BANKA HESAP NUMARALARI
T.C. Ziraat Bankası Aşağıayrancı Şubesi
Hesap no: 555 555 55 (ANA HESAP)
        -5001 (TL)
        -5002 (DOLAR)
        -5003 (EURO)
Türkiye Halk Bankası Bakanlıklar Şubesi
Hesap no: 05000005 (TL)
        5300003 (DOLAR)
        2 P 000023 (EURO)
Vakıflar Bankası Finans Market Şubesi
Hesap no: 205 55 55 (TL)
         405 66 66 (DOLAR)
         405 77 77 (EURO)
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri