Pakistan Başbakanı Şerif’ten Orduya Moral Ziyareti

Pakistan tarihinde ilk kez seçilmiş bir Başbakan, Kuzey Veziristan bölgesini ziyaret etti. Ülkenin kuzey bölgesinde, ordunun yürüttüğü ve aylardır devam eden kapsamlı operasyon sebebi ile bölgeye giden Başbakan Navaz Şerif, askerlere moral...

Pakistan tarihinde ilk kez seçilmiş bir Başbakan, Kuzey Veziristan bölgesini ziyaret etti.

Ülkenin kuzey bölgesinde, ordunun yürüttüğü ve aylardır devam eden kapsamlı operasyon sebebi ile bölgeye giden Başbakan Navaz Şerif, askerlere moral verdi.

Geçtiğimiz Haziran ayının ortasından beri militanlar ile savaşan askerleri ziyaret için Miramşah şehrine giden Şerif, Kuzey Veziristan bölgesini ilk ziyaret eden seçilmiş Başbakan oldu.

Şerif’e bu tarihi ziyaretinde Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif eşlik etti. Zarb-ı Azb olarak adlandırılan kapsamlı operasyonu yürüten komutan, Başbakan Şerif’e operasyon ile ilgili detaylı brifing verdi.

Bölgede yürütülen başarılı ilerleyişten dolayı memnuniyetini dile getiren Şerif, terörizme karşı yürütülen bu kararlı adımlarda askerlerin gösterdiği fedakârlıklardan övgüyle bahsetti.

"DÜŞMANI BİLDİĞİMİZ BİR SAVAŞIN İÇİNDE DEĞİLİZ"

Şerif düzenlenen basın toplantısında, "Bu alışılagelmiş bir savaş değil, düşmanı tanımıyoruz. İçimizde bize saldıran, kamuflajlaşmış bir düşman ile savaşıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Şerif, aranızda bulunduğum için ve sizleri gördüğüm için kendimi çok mutlu hissediyorum. Umuyorum ki hepimiz birlik içinde, hep beraber Pakistan’a hizmet edeceğiz.’’ sözleri ile basın toplantısını noktaladı.

Kapsamlı operasyonunun sebebi olarak, liman şehri Karaçi’de miltanlar tarafından gerçekleştirilen ve 27 güvenlik görevlisinin öldüğü havaalanı saldırısı gösterilmişti.

Birçok kampın bulunduğu belirtilen bölgede sivil halk, başka bölgelere nakledildi. Ayrıca bölgede teslim olmak isteyen militanlar için teslim olma noktaları bulunuyor.

Pakistan’da hükümet ile Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) arasında yapılan barış görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Ülkede son zamanlarda TTP ve onun şemsiyesi altında bulunan örgütlerin düzenlediği kanlı saldırılar müzakereleri çıkmaza sokmuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri