Pakistan Başbakanı Şerif Tacikistan’da

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın davetlisi olarak Duşanbe’ye gitti. Şerif, enerji, altyapı ve güvenlik konularını görüşmek üzere Tacikistan’da iki gün temaslarda bulunacak. Şerif'e ziyareti...

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın davetlisi olarak Duşanbe’ye gitti. Şerif, enerji, altyapı ve güvenlik konularını görüşmek üzere Tacikistan’da iki gün temaslarda bulunacak.

Şerif'e ziyareti süresince, Su ve Enerji Bakanı, Tekstil Sanayi Bakanı, Dışişleri Bakanı ve bakanlıkların üst düzey yetkilileri eşlik edecek.

Şerif, siyasi, ticari, ekonomik, enerji, altyapı, insan kaynakları gelişim, kültür, savunma ve güvenlik dahil olmak üzere ikili ilişkilerin tüm yönlerini kapsayan Duşanbe ziyaretinde, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ve Başbakan Gohir Rasulzoda ile görüşme gerçekleştirecek.

Bölgeye ait mevzularla ilgili ise Şerif’in, Duşanbe ile Afganistan’ın gelişimi ve istikrarı için görüş alışverişinde bulunacağı öğrenildi.

Pakistan, 1991 yılında Tacikistan’ın bağımsızlığını ilan etmesi ile Tacikistan ile diplomatik ilişkiler kuran ilk ülkeler arasında bulunuyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri