Pakistan Başbakanı Şerif, Kuzey Ankara Projesi’ni Yerinde İnceleyecek

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif Ankara ziyareti çerçevesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin ödüllü uygulaması Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yerinde inceleyecek.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif Ankara ziyareti çerçevesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin ödüllü uygulaması Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yerinde inceleyecek.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre; 16-18 Eylül 2013 tarihleri arasında Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek Pakistan Başbakanı Şerif, İdare'den de düşük maliyetli konut üretimi ve sunumu konusunda bilgi alacak. Şerif’in Türkiye ziyareti programında iki ülke arasında görüşülecek bir çerçeve anlaşma dâhilinde konut konusunda işbirliği de gündeme alınacak. Bu arada Türkiye ile Pakistan arasında 7 Aralık 2010 tarihinde Ankara’da akdedilmiş olan 'Toplu Konut Alanında İşbirliği Yapılmasın Dair Mutabakat Zaptı' da bulunuyor. Şerif’in ziyareti esnasında Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nde incelemelerde bulunması da planlandı.

2005 yılında meydana gelen deprem sonrasında Pakistan’ın Muzafferabad bölgesinde şehir merkezi kuran TOKİ, konut, okul, yurt, hükûmet binaları cami ve benzeri sosyal donatıları teslim etmiş, yine Pakistan’da 2010’da yaşanan sel felaketi sonrasında başladığı 4 bin 620 konut ve sosyal donatı inşasını da tamamlamıştı.
Pakistan’da düşük maliyetli konut üretimi ve TOKİ muadili bir kurumun kurulması yönündeki işbirliği çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başkanlığında, TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şehin'in de aralarında bulunduğu Türk delegasyonu 10 - 13 Eylül 2013 tarihleri arasında Islamabad ve Lahore’da incelemeler ve muhtelif görüşmelerde bulunmuştu. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, heyeti kabulünde; ülkesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacaklarını belirterek, TOKİ modelinin Türkiye’deki başarısını örnek alarak Pakistan’da da federal hükümetin benzer bir yapılanmayla toplu konut idaresi başkanlığını oluşturacağını ifade etmişti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri