Pakistan Başbakanı Eşref tutuklandı

Pakistan Anayasa Mahkemesi'nin görevine son verdiği Başbakan Raja Pervez Eşref'in, polis tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Anayasa Mahkemesi, Başbakan Eşref ve aralarında bakanların da bulunduğu 16 çalışma arkadaşı için tutuklama kararı çıkardı.

Mahkeme, Başbakan Eşref'in su ve enerji bakanı olduğu dönemde mobil enerji kiralama projelerinde yolsuzluk yaptığı ve ülkeyi büyük zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklama kararı aldığını açıkladı.

Eşref'in yarın mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Ülkede dün başlayan ve "Büyük Yürüyüş" adı verilen protestolar, başkent İslamabad'a ulaşmıştı.

"Kur'an Yolu Hareketi" lideri Tahir-ul Kadri tarafından başlatılan protesto eylemlerinin mahkemenin kararında etkili olabileceği ifade edildi. Pakistan Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz aylarda eski Başbakan Yusuf Rıza Gilani'nin de görevine son vermişti.

BAŞBAKAN İDDİAYI YALANLADI

Pakistan Başbakanı Eşref’in 2010 yılında su ve enerji bakanı olduğu dönemde enerji projesini onaylamak için rüşvet aldığı iddia ediliyor. Eşref ise iddiaları yalanlıyor.

Bu arada Pakistanlı din adamı Tahirul Gadri önderliğinde bir grup gösterici başkent İslamabad’da hükümet karşıtı gösteri düzenledi. Göstericiler hükümetin feshedilmesini talep ediyor. Gösteriye yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı ifade ediliyor.

Gadri, gösteride yaptığı konuşmada, toplanmalarının tamamen yasal ve demokratik olduğunu söyledi. Hükümetin feshedilmesini talep eden Gadri, yerine geçici hükümetin görev yapmasını istedi. Pakistanlı din adamı bununla gelecek Mayıs’ta yapılacak seçimlerin şeffaflığının garanti altına alınacağına inanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri