TYB Konya Şubesi; Başkan Ahmet Köseoğlu tarafından açıklanan, 2022 Kültürel Etkinlikler Takvimiyle, zengin programlarla, sözün ve yazının hoş sedasını duyuruyor.
Osmanlı İlmiyesi; Kılıcın ve Kalemin Sultanları; İslâm Düşüncesinin Tarih Yapıcı Rolü; Osmanlı Kuruluş Dönemi Sufileri; tarih, tasavvuf, edebiyat okumalarını da içeriyor.
Hz. Mevlâna’yı okuma, anlama girişimi “Düşünceye Gelmeyen; Hz. Mevlâna ve İnsan Hakları; Mevlâna- Mevlevîlik Algı ve Anlatıları Üzerine; Mevlâna, Yunus, Mehmet Akif Bize Ne Söylediler” gibi programlarla işlenecek.
“Dünya Müslümanlarının Sorunları, Türk Dünyasındaki Son gelişmeler; Küresel İlişkilerde Değişim; Dünya Nereye Gidiyor, Nasıl Sekülerleştik”; günümüzü, geleceğimizi ilgilendiren önemli mesele ve konulardan…
Vefatının 1. Yılında Sezai Karakoç; Vefatının 60. Yılında Ahmet Hamdi Tanpınar; Asrımızın Dede Korkut’u Mustafa Necati Sepetçioğlu, mümtaz edebiyatçıları selamlayışlardan.
“Cemil Meriç’in ‘Bu Ülke ’sinden Bu Güne Bakmak”, anıt bir edebiyatçının muhteşem eserlerinden birine ilişkin, günümüze dair tahlil ve tespitler içerirken; takvim içinde, iki yazarımızın da kitapları tanıtılıyor; “Manolya Gürocak İle Sağanak Üzerine ve Raşit Keskin İle Kalbin Leylak Saati kitabı üzerine”.
Felsefe; “Türkiye’de Bilgi Felsefesi; Felsefe Edebiyat İlişkisi Kurmacanın Felsefesi” gibi programlarla gündeme geliyor.
Gelenekli Sanatımızın Büyük Üstatlarından Hattat Hamid Aytaç’ı anarken; kültürümüzün mühim şahsiyetlerinden birine Kütüphaneci Ali Emiri Efendi’ye de değiniyoruz.
“Vefatının 70. Yılında Bir Bilim Adamı Olarak Ömer Rıza Doğrul; 100. Yaşında Fethi Gemuhluoğlu” anacaklarımız arasında.
Vefalı bir dile getiriş, “Kâmil Uğurlu” programıyla karşınıza gelecek.
Vakıflar haftasında “Vakıf İnsan’ı” anlatıyoruz.
İdeolojilerin, edebiyatımıza yansıması, seyri; Türk Edebiyatında İdeoloji ’de…
Çocuklar Cahit Zarifoğlu’nda Ne Buldu; Cengiz Aytmatov’un Eserlerinin Rusça’ya Çevrilmesindeki Sorunlar; Edebiyatımızda Yabancı Dil, 2022 Takviminin içerdiği diğer konulardan…
2023’ yaklaşırken; “Ulusun Sahnedeki Öyküsü, Türk Tiyatrosunda Millî Mücadele ve Cumhuriyet”, sanat eşliğindeki, bir başka ilgi çekici sunuşlardan.
Sinemaya; Türkiye’de Animasyon Sineması; Dijital Karşısında Sinemanın Geleceği ile yer veriyoruz.
“Konya’nın 1950 Sonrası Çağdaş Yapıları; Tekerleğin İzinden… Şehir Mekân İlişkisi” mimariyle alâkalı dokunuşlardan.
“Balkan Müzikli İlahileri; Süleyman Çelebi Mevlit; Âşıklık Geleneği Türk Musiki Konservatuarı” musiki cümlelerinden…
12. Mevlâna Şiir Şöleni ve Şiir Atölyeleri; şiirli esintilerden…
Edebiyatın, Bilginin güzelliği; yükselen sözler, iç işleyişler, hatırlayış ve apayrı bir dünyanın sunduğu, zihnî kalbî hülyalı zevkler…
Bu dopdolu içerikten, sevecekleriniz mutlaka vardır.
Birliği beraberliği; kültürel faaliyetlerimizin hayra vesile olmasını diliyoruz.