Öztürk:iktidar, Varlığını Kendisi Gibi Düşünmeyenleri Ötekileştirerek Sürdürüyor

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, siyasi iktidarın, 'herşeyi biz biliriz, biz istediğimiz yaparız' anlayışından hareketle toplumun herkesimini kuşatma altına aldığını söyledi. Parti binasında basın açıklaması yapan Ahmet Öztürk,...

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, siyasi iktidarın, 'herşeyi biz biliriz, biz istediğimiz yaparız' anlayışından hareketle toplumun herkesimini kuşatma altına aldığını söyledi. Parti binasında basın açıklaması yapan Ahmet Öztürk, siyasi iktidar ne yaparsa yapsın 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan soygun, hırsızlık, talan, ayakkabı kutularından saçılan milyon dolarları ve bakan çocuklarının evlerindeki para kasası görüntülerini yok edemeyeceğini söyledi. Siyasi iktidarın, yürütme eliyle 18 Aralık'ta yargıya müdahale ederek hukuku ayaklar altına aldığını belirten Öztürk, ülkenin tek adam yönetimine bağlı otoriter bir rejime dönüştüğünü kaydetti.

Dün beyaz dediğini 24 saat geçmeden kara diyen bir iktidarın söylemlerine dünyanın itibar etmediğini belirten Öztürk, "Biz 12 yıllık AKP iktidarının sonunun geldiğine inanıyoruz. Ülkemiz diktatörlüğüne doğru gidiyor. Siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyen herkesin potansiyel suçlu ve tehlikeli gösteriyor. Yolsuzluğunun ve hırsızlığın üstünü örtbas etmek içinde sürekli algı oluşturuluyor. Siyasi iktidarların görevi toplumu kucaklama ve birleştirme ve kaynaştırması olması gerekirken bunlar toplumu bölüyor. Siyasi varlıklarını toplumda kutuplaştırma ve ötekileştirme ile sürdürüyor. Toplumu bölmeye, ayrıştırmaya, kin ve nefret yönelik yapılan her türlü siyaset yapma anlayışını kınıyoruz. Bu tür siyaset yapma anlayışını çirkin buluyoruz." diye konuştu.

AK Parti iktidarının Büyükşehir Yasası'nı kazanamadığı belediyeleri koordinatörlük sistemiyle baskı altında tutmaya çalıştığını iddia eden Öztürk, koordinatörlük sisteminin hukuki bir dayanağı olmadığı için tanımadıklarını söyledi. AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin her şeyi ranta dönüştürmeye yönelik çalışmalarını kınadıklarını belirten Öztürk, Oymapınar Barajı'nın gelirlerinin AK Parti'li Akseki Belediyesi'ne verilmesini siyasi ahlaksızlık gördüklerini, konuyu Antalya millevekilleri aracılığıyla TBMM gündemine taşıyacaklarını kaydetti.

    Öztürk, "Siyasi iktidar, kendisinden olmayan belediyelerin çalışma yapmasını engellemek için her türlü baskıyı uyguluyor. Büyükşehir Belediyesi, dün Manavgat'ın araçlarını ve malvarlıklarını Antalya'ya taşıdı, kapanan belde belediyelerin borçlarını da Manavgat Belediyesi'ne bıraktı. Şimdide Oymapınar'ın gelirlerini Akseki Belediyesi'ne bırakıyor. Böyle bir siyasi anlayışı çirkin ve tehlikeli buluyoruz. Oymapınar Manavgat'ındır gelirleri de burada kalacaktır." ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri