Özlenen tablo

Geçtiğim aylarda kapanmanın eşiğinden dönen Torku Selçuk Üniversitesi’nde bahar havası yaşanıyor.

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Torku Selçuk Üniversitesi’nin kısa bir sürede yaşadığı değişim Konya’nın birlik ve beraberlik içerisinde olduğunda neleri başarabileceğinin bir örneği niteliğinde. Geçtiğimiz sezonun sonunda kapanmanın eşiğinden dönen Selçuk daha sonra şehrin önde gelen isimlerinin inisiyatif almasıyla önce kapanmaktan kurtuldu ardından da Erdemir’in isim hakkını satın alarak Beko Basketbol Ligi’ne yükseldi. Torku Konya Selçuk Üniversitesi Başkanı Yunus Derebağ ve yönetim kurulu başta olmak üzere, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Konya Şeker yetkililerinin çabaları Üniversite’nin tarihinin en iyi dönemlerinden birini yaşamasını sağladı

TORKU’NUN ARDINDAN ATİKER

Torku Konya Selçuk Üniversitesi’nin sezon öncesi yaptığı sponsorluk anlaşmaları da takdir topluyor. Daha önce Torku ile isim sponsorluğu noktasında karlu bir anlaşma sağlayan Üniversite son olarak da Konya’nın önde gelen firmalarından Atiker ile forma sponsorluğu anlaşması imzalandı. Böylelikle Torku Selçuk Üniversitesi formalarının önünde Torku arkasında ise Atiker yazacak. Öte yandan yönetimin Torku Arena içerisine alacağı reklamlar için arayışlar sürüyor. Salona alınacak reklamlar için bazı önemli firmalarla görüşmeler sürdürülürken Torku Konya Selçuk Üniversitesi’nin reklam anlaşmalarından elde ettiği gelir yönetimin elini rahatlatıyor.

ŞİMDİ GÖREV TARAFTARIN

Bütün ekonomik ve sportif problemlerinden kurtulan Torku Selçuk Üniversitesi için tüm ilgili kişi ve kurumlar üzerlerine düşen görevi yerine getirirken bütün gözler taraftara çevrildi. Kaliteli bir kadro kuran ve Beko Basketbol Ligi’ne iddialı bir başlangıç yapmak isteyen Üniversite taraftarından destek bekliyor. Selçuk Üniversitesi’nde önümüzdeki haftadan itibaren kombine biletler satışa çıkarılacak. Ligde salonunun boş kalmasını istemeyen yönetim sezonluk kombine bilet fiyatlarını makul tuttu. Kombine bilet fiyatı 100 TL olarak açıklanrıken öğrencilere de yüzde 25 fiyat indirimi uygulanacak.

KAMP VERİMLİ GEÇİYOR

Öte yandan Torku Selçuk Üniversitesi sezon hazırlıklarını Çanakkale’de yaptığı kampla sürdürüyor. Kampın verimli geçtiğini belirten Torku Selçuk Üniversitesi baş antrenörü Cengiz Karadağ, “Sezon hazırlıklarına geç başladık. Şu anda bir, bir buçuk ay geriden geliyoruz. Ancak aradaki farkı kapatmak için ekstra çalışmalar yapıyoruz. Oyuncularımız ellerinden gelen fedakarlığı gösteriyor. Yabancı oyuncularımızda bulunan kondisyon eksiğini gidermek için farklı programlar uyguluyoruz. Şu anda yüzde 60 seviyesindeyiz. yüzde 75, 80 seviyesine geldiğimizde hazırız diyebiliriz. 1 ay daha zamana ihtiyacımız var. Maç eksiğimizde var. Ancak bütün bunlar bizim başarısız olacağımız anlamına gelmiyor. Önümüzdeki Türkiye Kupası maçları bizim için kendimizi görme açısından fırsat. Ufak tefek sakatlık problemi dışında bir sıkıntımız yok. Taraftarımız bu takıma güvensin. Güneşli günler yakın” dedi.

BİR TRANSFER DAHA YAPILABİLİR

Torku Selçuk Üniversitesi eksik bölgelere takviye yapmaya devam ediyor. Yaptığı 4 yabancı transferinin ardından yabancı transferini noktalayan Üniversite alternatifli bir kadro kurabilmek için 5 numara pozisyonuna bir takviye daha yapmak istiyor. 3-4 oyuncu ile görüşmelerini sürdüren yönetim şartlar oluştuğunda bir oyuncuya imza attıracak. En çok verim alabileceği ismi kadrosuna katmak isteyen Torku Konya Selçuk Üniversitesi ince eleyip sık dokuyor.

YUNUS ALTINBEYAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri