Özkara: Sıkıntı yok

Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, Kızılcahamam kampının yararlı geçtiğini ve oyuncuların çalışmalarından memnun olduğunu belirterek, 2-3 oyuncu daha alabilir dedi

Bank Asya 1. Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi vermek için yola çıkan Konyaspor’da yeni sezon hazırlıkları yoğun bir şekilde sürerken, yeşil-beyazlı ekibin deneyimli teknik direktörü Hüsnü Özkara, Kızılcahamam’da yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini, futbolcularının kondisyon ve güç depolaması anlamında önemli bir mesafe aldıklarını söyledi.

Kızılcahamam’da yapılan 2. etap hazırlık kampında daha çok kondisyon ve güç antrenmanları yaptıklarını söyleyen Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, “bu antrenmanlar ağır geçti. Ancak, bizim bu çalışmaları yapmamızın mutlaka bir sebebi vardır. Çünkü, Bank Asya 1. Lig’de futbol güce ve kondisyona dayalı oynanıyor. Dolayısıyla da şampiyonluğa oynayacak bir takımın hem kadro hem de bu anlamda güçlü olması gerekiyor. Oyuncularım bu ağır çalışmalardan yorgun düştüler, ancak bunun karşılığını ligde alacaklarını bildikleri için de fedakarlık yaptılar. Genel anlamda yapılan çalışmalardan ve oyuncularımın antrenman performansından memnunum diyebilirim” dedi.
Hazırlık maçlarında takımın ortaya koyduğu performanstan bazı eksiklere rağmen memnun olduğunu açıklayan Özkara, “Özellikle Giresunspor ile oynadığımız maçta oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele gücünden son derece memnun oldum. Diğer maçlarda ise ağır antrenmanların verdiği yorgunluk kendisini hissettirdi. Ancak, futbolcuların istekli ve arzulu oluşları skora rağmen beni memnun etti. Ancak, her şeye rağmen takımımda sıkıntı yok. Yalnız, bazı eksiklerimiz olduğunu da göz ardı etmiyoruz. Özellikle orta sahada alternatif bir oyuncu ile bir kaleciye daha ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Bunun dışında forvette ekstra bir oyuncu olursa düşünebiliriz. Eser’in biraz idman eksiği var. Bu oyuncumuz tam hazır olduğu zaman sıkıntı olmayacaktır. Ama buna rağmen dediğim gibi ekstra bir oyuncu olursa kadro olarak daha da güçlü oluruz” diye konuştu.
Yarın başlayacak olan 3. etap hazırlık kampı ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, “3. hazırlık dönemimiz daha çok teknik ve taktiğe dayalı çalışmalar olacak. Bizim için ağır antrenmanlar geride kaldı. Bu kampımız biraz da kadromuzun şekillenmesi açısından yararlı olacak. 3. etap kampımızda 3 hazırlık maçı yapacağız. 3, 5 ve 7 Ağustos tarihlerinde Boluspor, Çanakkale Dardanelspor ve Kayseri Erciyesspor ile hazırlık maçları oynayacağız. Bu maçlarda takımın iskeleti de hemen hemen ortaya çıkacak. Dolayısıyla bu hazırlık maçlarını çok önemsiyoruz. Oyuncularım da formanın aslanın midesinde olduğunu biliyorlar. Çok daha özverili çalışmalarının önemli sebeplerinden birisi de forma savaşıdır. İnşallah sezona tam hazır olarak girer ve Konyaspor’u layık olduğu süper lige taşırız” dedi.
Özkara, sezona iyi bir başlangıç yapmayı hedeflediklerini ve Konyaspor’un ağırlığını hissettirmek istediklerini de belirterek, “Konyaspor’un hem ismi ile hem de güçlü kadrosu ile rakiplerden bir adım önde olduğunu göstermek istiyoruz. Bunun için de sezonun ilk haftalarında oynayacağım maçları kazanmamız imajımız açısından da son derece önemlidir. Rakipleri hem ismimizle hem alacağımız başarılı sonuçlarla etkilemek istiyoruz. Dolayısıyla da Kayseri Erciyesspor ile oynayacağımız ilk maçı çok önemsiyoruz” diyerek, taraftarların takıma gereken desteği vermesini istedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri