Özkara: Herkes mutlu

Konyaspor Rize deplasmanından üç puanla dönmenin hesaplarını yapıyor. Teknik Direktör Hüsnü Özkara, Konyasporda görev aldıklarında tek düşüncelerinin insanları mutlu etmek olduğunu ve bunu da başardıklarını söyledi
Bank Aya 1. liginde, Pazar günü, kendisi gibi zirvenin iddialı takımlarından Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek olan Konyaspor’a hazırlıklar sürüyor. Mersini maçının ardından iki gün izin yapan yeşil-beyazlılar, haftanın ilik antrenmanını Salı günü akşam yaptılar. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde saat 19.00’da başlayan antrenmana Koray İçten ve A2 Takım kadromuzda yer alan oyuncularımız katılmadı. Isınma hareketleri ile başlayan antrenman gruplar halinde polar saatlerle yapılan tempolu koşu çalışması ile devam etti. Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren antrenman yarı sahada yapılan çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle tamamlandı.
Kartallar, dün de sabah kondisyon, öğleden sonra da teknik-taktik çalışması yaptı. Tesisler’de saat 10.00’da başlayan antrenmana Koray İçten ve salonda çalışan Serhat Akyüz katılmadı. Düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenmanda daha sonra alt sahaya geçen oyuncular, burada 8 ayrı istasyonda topla çabukluk ve koordinasyon çalışması yaptı. Kaleciler Recep ve Haluk’un kaleci antrenörümüz Atila Uzuncan yönetiminde takımdan ayrı çalıştığı ve yaklaşık 1 saat 30 dakika süren antrenman yarı sahada oynanan çiftkale maç ve açma-germe hareketleri ile sona erdi.
Konyaspor, bugün ise maçın oynanacağı saatte taktik ağırlıklı biri çalışma yapacak. Cuma günü sabah Konya’daki son çalışmayı yapacak olan yeşil-beyazlılar, öğleden sonra Ankara’ya gidecekler ve oradan da Trabzon’a uçacaklar. Konyaspor kafilesi Çayeli’nde Çolakoğlu otelde konaklayacak. Rizespor maçının son çalışması ise Cumartesi günü otelin sahasında gerçekleştirilecek.
ÖTEN: ÜNVANI KORUMAK İSTİYORUZ
Kulüp Basın Sözcüsü Güven Öten, deplasmanda Çaykur Rizespor ile yapacakları maçı kazanıp, takımın namağlup unvanını korumak istediklerini söyledi. Öten, yaptığı açıklamada, liderlik konumlarını devam ettirmek istediklerini belirtti. Hafta sonu ligin güçlü ekiplerinden Çaykur Rizespor ile deplasmanda yapacakları maçın zorlu geçeceğini ifade eden Öten, şöyle dedi: “Bu maçın bizim için önemi büyük. Rakip ligin iddialı ekiplerinden biri. Deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynayacağımız maçı kazanıp, namağlup unvanımızı korumak istiyoruz. Maçı Rize’ye verme niyetimiz yok. Oyuncularımızın kendine güvenleri, inançları en üst düzeyde. Namağlup unvanı da oyuncularımızın üzerinde olumlu yönde bir baskı oluşturuyor. Maça daha hırslı, daha azimli, daha inançlı bir şekilde çıkıyorlar. Bu nedenle, Çaykur Rizespor maçından da galibiyetle, en azından bir puanla döneceğimize inanıyoruz.” Deplasmandaki maçta rakip ekibin, taraftar desteği olmadan sahaya çıkacağını dile getiren Öten, maçın seyircisiz yapılacak olmasının kendilerine sağlayacağı büyük avantajı en iyi şekilde kullanacaklarını kaydetti.
RİZE’DEN İSTEDİĞİMİZ SONUÇLA DÖNECEĞİZ
Teknik Direktör Hüsnü Özkara, geride kalan 9 haftalık dönemde oyuncularımızın ellerinden gelenin fazlasını sahaya yansıtmak için olağanüstü mücadele verdiklerini belirterek, tek düşüncelerinin göreve gelirken söyledikleri gibi sezon sonunda Süper Lig’e yükselerek Konyalıları sevindirmek olduğunu söyledi. Mersin İdmanyurdu karşısında güzel oyunla sonuca gittiğini ve bunun da başta taraftarlar olmak üzere tüm camiayı mutlu ettiğini söyleyen Hüsnü Özkara “Güzel oyun, güzel sonuç beraberinde herkes mutlu. Biz Konyaspor’da görev aldığımızda tek düşüncemizin insanları mutlu etmek olduğunu söylemiştik. Biz iyi oynuyor ve mücadele ediyoruz. Ama maalesef bazı kesimler tarafından sürekli olarak kötü oynadığımız gerekçesiyle eleştiriliyoruz. Aslında neye göre iyi, neye göre kötü oynadığımız konusunda yapılan eleştirilerinin açılması gerektiğini düşünüyorum. Orduspor deplasmanında 8 tane net pozisyonumuz var, rakip kalemize 3 kere geliyor. Şanssız bir golle berabere kalıyoruz. Kötü oynadık diye eleştiriliyoruz. Bize göre önemli olan sahadaki oyuncu arkadaşlarımızın ellerinden gelen mücadeleyi ve en iyi performanslarını yansıtmalarını sağlamak. Bunu da ilk maçtan geride bıraktığımız Mersin maçı da dahil 9 haftalık periyotta tüm arkadaşlarımızın olağanüstü mücadeleleriyle gördük. Zaman zaman iyi oynadığımız dakikaları Mersin İdmanyurdu maçında biraz daha arttırdık. Seyircimizin coşkusu da bize bu konuda ateşleyici bir güç oldu. Olağanüstü bir seyirci vardı. İnanılmaz destek verdiler. Bu nedenle kendilerini kutluyorum. Futbol dışarıdan göründüğü kadar basit bir oyun değil. Oynadıkça herkesin birbirine alışması zaman alıyor. Ama artık 10.haftaya girdik. İyi oynayıp, iyi mücadele ediyoruz. Mersin İdmanyurdu gibi bu ligin iyi takımlarından birini net skorla mağlup etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Özkara, Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanacak karşılaşma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Çaykur Rizespor bu yıl yapılanmaya gidip kadrosundan birçok oyuncu ile yollarını ayırırken, kadrosunu yeni isimlerle takviye etti. Seyircilerinin verdiği destekle çok iyi başladıkları maçlarda ilk yarım saatlerde sonuca gitmesini biliyorlardı. Ama kendi sahasında kazandığı son maçından önce yaptığı iki maçta berabere kaldı. Seyirci rakibimiz adına itici güç olması nedeniyle avantaj olurken, istenilen oyunun sahaya yansıtılamaması ve kötü devam edilmesiyle aleyhlerine dönmesi sonucu dezavantajda olabiliyor. Ama şimdi sessiz bir maç olacak.  Bu sessiz oynanacak maçın sonunda biz galibiyet çığlıkları atmak istiyoruz. Bunu da başaracak gücümüz var.”
Ligde henüz bir kopmanın yaşanmadığını da sözlerine ekleyen Özkara “3 puanlık sistemde 3-4 maçlık bir seri yakalamanız durumunda puan cetvelindeki yeriniz ne olursa olsun yukarılara çıkabiliyorsunuz. O nedenle 9 hafta sonunda tabloya bakıldığında herhangi bir kopmanın olmadığını söyleyebiliriz. Adanaspor, Bucaspor yakaladıkları seriyle bu duruma en canlı örnek olarak gösterilebilir. O nedenle herşey bitmiş değil. 10.sıraya kadar takımların bu yarışın içerisinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bizim tek düşüncemiz kendi maçlarımızı kazanarak yolumuza emin adımlarla devam etmek. Kendi maçlarımızda alacağımız sonuçlarla rakiplerin birbirileriyle yapacakları maçlardan çıkacak sonuçlara bakmaksızın hedefimize ulaşırız” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri