Özkara: Belediye desteksiz çok zor

Konyasporun şampiyon olmasında büyük emeği olan ve 20 gün gibi kısa bir süre içinde yapılan transferlerde en büyük rolü oynayan teknik direktör Hüsnü Özkara, yeşil-beyazlı ekibin Bank Asyaya düşmesine en fazla kendisinin üzüldüğünü belirterek, Hem yazık h

KONYASPOR’UN DÜŞMESİ ÇOK ACI

Konyaspor’un büyük emekler ve mesailer harcanarak süper lige çıktığını ifade eden Özkara takımın düşmesinin çok acı olduğunu, bu acıyı yaşayanlardan birisinin de kendi olduğunu söyledi. Özkara şöyle konuştu:
“Konyaspor’u şampiyon yapmak için olağanüstü bir mücadele verdik. Bazen çok acı bazen de inanılmaz keyifli anlar yaşadık. Takımın düşmesi herkes için farklı bir anlam taşıyabilir, ama benim için daha çok anlamlıdır. Çünkü, o takımın düşmesi bana daha çok acı verdi. Konya ve Konyaspor bunu hiç hak etmedi. Burada çeşitli sebepler var elbette. Ama sebep ne olursa olsun Konyaspor düşmüş ya de düşürülmüştür.”
BANK ASYA 1. LİG ÇOK ZOR
Bank Asya 1. Lig’in Turkcell  Süper Lig’den çok çok daha zor bir lig olduğunun altını çizen Hüsnü Özkara, bu ligde çalışmayan insanın bu ligin zorluklarını bilemeyeceğini belirterek, bu konudaki düşüncelerini ise şöyle açıkladı:
“Bank Asya ligi süper lige benzemez. Burada adeta bir savaş yapılıyor. Buranın şartları çok daha ağır. Çünkü, belirli bir gelir yok. Bunun yanında oyuncu grubu çok önemli. Hepsinden önemlisi de yerel yönetimlerin desteğidir. Belediye destek vermezse şampiyonluk mümkün değildir. Transfer yapılırken iyi oyuncu gurubu seçilmelidir. Forması için savaşan ve yukarıya sıçramaya az futbolcular tercih edilmelidir. Dahası bu ligin kahrını çekecek oyuncular tercih edilmelidir. Özellikle de Konya’nın ve Konyaspor’un bünyesine uyum sağlayacak oyuncular transfer edilmeli. Ama, yine söylüyorum belediye’nin desteği olmazsa başarmak mümkün değildir. Bizim çıktığımız sene belediye’nin büyük desteği vardı. Arkamızda sağlam bir duruş sergilediler. Bize verdikleri bütün sözleri yerine getirdiler. Dolayısıyla da takım süper lige çıktı” diye konuştu.
Konyaspor’dan bir teklif gelirse, kabul edermisiniz? Sorusuna ise Özkara, “Konya benim ikinci şehrim. Bu işler nasip meselesi. Bana bir teklif gelirse “hayır” deme gibi bir lüksüm olamaz. Ben Konya’yı da Konyalıyı da seviyorum. Hiçbir zaman oradaki dostlarımla ilişiğimi kesmedim. Beni hiç yalnız bırakmadılar. Maçlardan sonra üzüldüysem üzüntümü, sevinçliysem sevincimi paylaştılar. Bunları parayla pulla oluşabilecek dostluklar değil. Bu nedenle Konya benim için ayrı bir yerdedir” diyerek sözlerini noktaladı.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri