Özkan: İktidar, Nefret Söylemiyle Kardeşi Kardeşe Selam Veremez Hale Getirdi

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, siyasi iktidarın, kutuplaştırıcı, kin, nefret ve ötekileştirici söylemlerinin kardeşi kardeşe selam veremez hale getirdiğini söyledi. Kin ve nefret söylemlerinin demokratik ülkelerde anayasal suç...

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, siyasi iktidarın, kutuplaştırıcı, kin, nefret ve ötekileştirici söylemlerinin kardeşi kardeşe selam veremez hale getirdiğini söyledi.

Kin ve nefret söylemlerinin demokratik ülkelerde anayasal suç olduğunu belirten Özkan, siyasi iktidarın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası toplum bir kesimine yönelik yaptığı ayrımcılık ve siyasi nefret dilinin cumhuriyet tarihinin en üst düzeyde kutuplaşmasına sebep olduğunu kaydetti. Özkan, yaptığı açıklamada, Burdur milletvekili olmasına karşı uzun yıllar Antalya'nın Korkuteli ilçesinde veteriner hekimlik yaptığını Kaş'tan Gazipaşa'ya, Gazipaşa'dan Gündoğmuş'a Gündoğmuş'tan Manavgat'a uzun yıllara bağlı dostlarının bulunduğunu, kutuplaşmanın vardığı noktayı dost ziyaretlerinde açık bir şekilde görmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.

Düne kadar Türkçe Olimpiyatları'nda dünya çocuklarına Türkçe öğreten Türkçe öğretmenlerini övgülerle yere göge sığdıramayanların bugün haşhaşi, ur, örgüt, pararel yapı, çete, virüs ve kumpascı sözlerini söylemelerinin siyasi iktidarın siyasi etik söylemlerinin dibe vurması adına utanç verici olduğunu vurgulayan Özkan, "Biz hepimiz bu ülkenin çocuğuyuz. Hepimiz aynı Allah, aynı peygambere, aynı kıbleye inanıyoruz. İnsanları kin ve nefret söylemleriyle kutuplaştırmaya hakkı yok. Bu ülkede 10 asırdır kardeşçe yaşıyoruz. Bunun en güzel vesikası Çanakkale'de Burdur'lu Ahmet'le, Antalyalı Ali ile Diyarbakırlı Osmanla, Muğlalı Salih'le, Muşlu İsmail'le Kahramanmaraşlı Ökkeş'le Adıyamanlı Abuzer'le koyun koyuna yatmasıdır. Hizmet Hareketi'ne yönelik 10 aydır ötekileştirici söylemler vicdan sahibi herkesin yüreğini sızlatıyor.Siyasi iktidarın, toplumu ayrıştırmaya yönelik kin, nefret ve kutuplaştırma söylemleri anayasal suçtur. Dünyanın gelişmiş ve demokratik çıtası yüksek ülkelerde liderlerin böylesi söylemleri yoktur. Olamazda." diye konuştu.

Siyasi iktidarın kendisi gibi düşünmeyen herkesi paralel yapı paralelci söylemleriyle yok etme girişimi içinde olduğuna dikkat çeken Özkan, ülkenin giderek demokrasiden uzaklaşarak tek adam diktatörlüğüne doğru gittiğini söyledi. AKP iktidarının dış politikadaki yanlış uygulamaların ülkeyi komşularıyla kavgalı hale getirdiğinin altını çizen Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dış politikada komşularımızla sıfır problem diyenler bugün bütün komşularımızla kavgalı hale geldik. Stratejik derinlik diyenler bugün ülkemizi orta doğuda kan ve gözyaşı bataklığına saplamak istiyor. Maalesef siyasi iktidar ülkemizi içtede dıştada kavgalı hale getirdi. Dışta bütün komşularımızla sorunluyuz. Suriye ve Irak ortada. İktidar, içtede hayali düşman üreterek insanları siyasi söylemleriyle ötekileştiriyor. Ne acıdır ki insanlar bu ötekileştirme söylemleriyle aynı evde kardeşine, aynı mahallede dün selam verdiği Ahmet amcaya, Veli dayına selam vermeye korkar hale geldi. Biz 10 asırdır bu toprakların çocuğuyuz. Bizim harcımız sağlam. Bizi bölmeye de hiç kimsenin gücü yetmez."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri