Özkan: Başlangıç önemli

Konyaspor ligin ilk sınavının hazırlıklarını bugün tamamlayacak. Hedef Kasımpaşayı eli boş göndermek. Basın Sözcüsü İlker Özkan, ilklerin ve başlangıçların her zaman çok önemli olduğunu söyledi

Konyaspor ligin ilk sınavının hazırlıklarını bugün tamamlayacak. Hedef Kasımpaşa’yı eli boş göndermek. Basın Sözcüsü İlker Özkan, ilklerin ve başlangıçların her zaman çok önemli olduğunu söyledi

 

 

Konyaspor’da, Bank Asya 1. Ligin 1. haftasında Kasımpaşa ile oynayacak maçın hazırlıklarını bugün tamamlıyor. Yeşil-beyazlılar,  önceki akşam saatlerinde taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. Teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde yapılan antrenmanda Mahamoudou Kere ve Rıfat Erdem takımla birlikte çalışırken, Aykut Uluç ve Can Parlayan takımdan ayrı koşu yaptıktan sonra tesislere geçti. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, 3 grupta yapılan dar alanda pas çalışması ve çıkış koşularıyla devam etti. Oyuncular daha sonra taktik bir çalışma gerçekleştirdi. Antrenman sonrasında taraftarlar teknik heyet ve oyunculara tatlı ikram ederek Kasımpaşa maçı için başarı dilediler.

 

Kartallar, dün de akşam saatlerinde teknik-taktik çalışması gerçekleştirdiler.  Bugün bir çalışma daha yaparak hazırlıkları tamamlayacak olan yeşil-beyazlılar tesislerde kampa girecekler. Konyaspor’da, sakat olan Can parlayan ve Ertuğrul ile kırmızı kart cezalısı Recep Kasımpaşa maçı kadrosunda yer alamayacak. Sakatlıkları önemli olmayan Ali Dere ve Muhammet ise ilk 11’de görev yapacak. 5 Eylül’de sona eren 1. transfer döneminde kulüp bulamayan Gökhan Emreciksin’in ise bir süre daha A2 takımıyla antrenmanlara çıkacağı öğrenildi.. Gökhan’ın ilerleyen haftalarda A takıma dönebileceği bildirildi. Konyaspor ile Kasımpaşa arasında, yarın akşam oynanacak ve saat 16.30’da başlayacak maçta Hüseyin Sabancı düdük çalacak. Kartal’da hedef, Kasımpaşa’yı yenerek sezona galibiyet ve yüksek moralle başlamak.

 

ÖZKAN İDDİALI KONUŞTU

 

Konyaspor başkan yardımcısı ve basın sözcüsü İlker Özkan, ilklerin ve başlangıçların her zaman önemli olduğunu belirterek, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve Kasımpaşa maçından istediği sonuçla ayrılarak moralli bir şekilde sezona başlayacağına inandığını söyledi. Sezon başlangıcının ertelenmesi ile birlikte uzunca bir süre ara verilen lig heyecanının bu hafta oynanacak maçlarla başlayacağını belirten Özkan, açıklamasını şöyle sürdürdü.

 

“Takımımız bu uzun süreyi iki etaplık kamp ve Konya’da yaklaşık 1 aydan bu yana devam eden çalışmalarla dolu dolu ve yoğun bir tempoda değerlendirdi. Tecrübeli oyuncularımızın yanına altyapımızdan aldığımız genç oyuncularımız ile bu sezon ligde en genç yaş ortalamasına sahip takımız. Bunu avantaj olarak sezon boyunca kullanacağımıza inanıyoruz. Bu genç arkadaşlarımızın kendilerine olan özgüvenlerini arttırmaları adına Kasımpaşa maçına büyük önem veriyoruz. Herkesin bildiği gibi takımlar adına sezonun ilk maçları ve başlangıçlar büyük önem taşır. Bizde kendi sahamızda oynayacağız. Saha avantajımızı en iyi şekilde kullanacağımıza inanıyoruz. İyi bir takım olduk. Bunu alacağımız saha sonuçları ile her geçen hafta daha da ortaya koyacağız. Amacımız Kasımpaşa karşılaşmasından 3 puanla ayrılarak sezona moralli başlamak. Bu konuda teknik heyetimize ve oyuncularımıza güvenimiz tam. Cumartesi günü sahadan istediğimiz sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum.”

 

KARTAL BANK ASYA’NIN KIDEMLİSİ

 

Bank Asya 1. ligde perde bugün teke maçla açılırken, Konyaspor ligde ene çok yer alan 2. takım oldu. 1963-1964 sezonunda 2. Lig adıyla kurulan daha sonra yapılan statü değişiklikleriyle 1. Lig adını alan Bank Asya 1. Lig’de 2011-2012 sezonunda mücadele edecek takımlardan Sakaryaspor daha önce 33 kez bu ligde mücadele etti. Sakaryaspor’u 31 katılımla Konyaspor’un takip ettiği ligde Karşıyaka (28), Denizlispor (26), Giresunspor (24), Elazığspor, Çaykur Rizespor (23), Adanaspor, Göztepe (21), Boluspor (18), Kartalspor (17), Kasımpaşa, Bucaspor, Kayseri Erciyesspor (12), Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (10), İstanbul Güngörenspor (3), TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Akhisar Belediyespor (2) yer aldı. Ligde şu ana kadar 21 sezonda 698 maç oynayan Göztepe, yakaladığı yüzde 46,99’lık galibiyet oranıyla en başarılı ekip olurken, Göztepe’yi yüzde 46,14 ile Kayseri Erciyesspor ve 45,63’lük galibiyet yüzdesine ulaşan Karşıyaka takip etti.

 

Bank Asya 1. Lig’de şu ana kadar 33 sezon mücadele eden Sakaryaspor, 5 kez bir üst lige çıkmayı başardı. Yeşil-siyahlı ekibi Adanaspor, Çaykur Rizespor, Göztepe, Karşıyaka (4), Boluspor, Denizlispor, Konyaspor (3), Kasımpaşa, Kayseri Erciyesspor (2), Bucaspor, Giresunspor ile Elazığspor (1) takip etti. Ligde daha önce 4 kez mutlu sona ulaşan Karşıyaka, 1965-1966 sezonunda da 2. Lig’de mücadele ettiği sırada Danıştay kararıyla bir üst lige çıkarılmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri