Özgürlüğümüzü istiyoruz

Eğitim Bir-Sen Kadın Platformu Başkanı Hayrunisa Özer, ‘Kadınlar Günü’nde başörtüsü mağduru olan kadınlar olarak özgürlüklerini istediklerini söyledi

Eğitim Bir-Sen Kadın Platformu Başkanı Hayrunisa Özer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında başörtüsü yasağını bir kez daha gündeme getirdi.

Başörtüsü yasağının Türkiye’de dindar ve vatansever kadınların, eğitim ve çalışma hakkından mahrum etmenin simgesi olmaya devam ettiğini dile getiren Özer, “Bugün bize Bir yandan kadınlarımızın haklarını kazanma mücadelesini hatırlatırken, bir yandan da toplum içerisinde uğradıkları haksızlıkların bir kez daha muhasebesini yapma imkânını veriyor. Bu vatanın masum evlatları örtüsünden dolayı dışlanıp en kötü muamelelere tabi tutulurken, 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlama anlayışı içinde ele almamız mümkün olmuyor” dedi.
Türk kadınına kıyafetinden dolayı üniversitelerde ve kamu kurumlarında yapılan haksız uygulamaların kadın ayrımcılığının faşizan bir örneği olduğunu da söyleyen Özer, “TBMM’de ezici bir çoğunlukla kabul edilen anayasa değişikliklerine direnenler milletin inanç ve değerlerinin kendileri için bir önem taşımadığını göstermektedirler. Başörtüsü takan insanları asla tatmin etmeyen ve onların asla kabullenemeyeceklerini ilan ettikleri kısmi çözüme dahi tahammülsüzlükleri ibret vericidir. Başörtülülerden taşkınlıklar bekleyenler yanılacaklar, onlar şimdiye kadar olduğu gibi haklarını meşru zeminlerde ve hukuk içerisinde aramaya devam edeceklerdir” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri