Özerk federasyon sistemi reformdur

Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, yeni düzenlenen Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanunu Tasarısı Taslağı ile spor kulüplerinin ortak sorunlarının giderilmesinin amaçlandığını söyledi.
Yunus Akgül,  Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanunu Tasarısı Taslağı Paneli’nde yaptığı konuşmada, taslağın uzun bir süreden beri kamuoyu tarafından tartışıldığını ifade ederek, “Son olarak kasım ayında Ankara’da yapılan Spor Şurası’nın önemli konuları arasında bu kanun taslağı da yer almış ve orada da dile getirilen görüş ve düşünceler doğrultusunda taslak metni yeniden düzenlenmiştir. Gençlik ve spor faaliyetlerinin esas olarak icra edildiği spor kulüplerinin oluşumunu düzenleyen bu kanun taslağının, TBMM’ye sevk edilmeden önce kapsamlı olarak spor kamuoyunu bir araya getiren bu panelde geniş şekliyle bir kez daha tartışılmasında büyük yarar görüyoruz” diye konuştu.

Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kanun taslağıyla spor kulüplerinin kurulmasında ve yönetilmesinde bürokratik işlemlerin azaltılması, denetimlerindeki çok başlılığın giderilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının spor kulüplerine yardım yapmasında ya da kamu kurum ve kuruluşların bünyesinde kurulan kulüplerin faaliyetlerini sürdürmesinde mevzuattan kaynaklanan bazı duraksamaların ve spor kulüplerinin ortak sorunlarının giderilmesi amaçlanmaktadır. Mevcut yapıyla ülkemizdeki kulüpleşme düzeyi Avrupa standartlarında değildir. Yapılması düşünülen kanuni düzenlemeyle, kulüplerin çağdaş ve dinamik bir yapıya kavuşturulması, ülkemizde kulüpleşmenin üst seviyeye çıkartılması arzu edilmektedir.”

ÖZERK FEDERASYON SİSTEMİ TÜRK SPORU İÇİN BİR REFORMDUR

Akgül, daha önce kanunlar çerçevesinde 56 federasyona özerklik verildiğini hatırlatarak, “Özerk federasyon sistemi Türk sporu için bir reformdur. Uzun yıllar bu konu konuşulmuş, ancak bir türlü gerçekleştirilmemişti. Spordaki yeniden yapılanma her geçen gün oturmaktadır. Özerklikle birlikte devlet spordan desteğini çekmemiş, bilakis eskiden olduğu gibi her türlü desteği vermeye devam etmiştir” diye konuştu. GSGM olarak özellikle büyük çaplı uluslararası organizasyonların düzenlenmesinde federasyonlara olan desteklerinin devam ettiğini belirten Akgül, “2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, 2011 Erzurum Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ve 2011 Trabzon Avrupa Gençlik Festivali, ülkemizin tanıtımı açısından oldukça önemli uluslararası organizasyonlardır. Bu nedenle bu organizasyonlara büyük mali kaynaklar ayırmaktayız” ifadelerini kullandı. Yunus Akgül, GSGM olarak başarılı sporcuları her zaman desteklediklerini ve bu kapsamda bu akşam Olimpik Burs Projesi’ni tanıtacaklarını ifade ederek, “Sportif anlamda çok sayıda üst seviyelerde sporcusu olmayan ülkelerin olimpiyat düzenleme şansı zayıf görünmektedir. Başarılı sporcularımızın her geçen gün artması ülkemizin olimpiyat düzenleme şansını da yükseltecektir. Ülke olarak temel hedefimiz 2020 yılında İstanbul’da bir olimpiyat gerçekleştirmektir” değerlendirmesinde bulundu.

BAYKAN: “KOMİSYON OLUŞMASINI BEKLERKEN, İMZAYA AÇILDI

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör İşleri Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, taslak ile ilgili eleştirilerde bulundu. Taslağın hazırlık aşamasını takip ettiklerini belirten Baykan,  “Bir komisyon oluşmasını beklerken, birden yasa tasarısının Başbakanlıkta Bakanlar Kurulu’na imzaya açıldığını duyduk. Eğer bir komisyon açılmış olsaydı. Eğer bu konular imzaya açılmadan tartışılmış olsaydı, bugün bu konuda çok fazla şey söylemeye gerek olmazdı” diye konuştu. Baykan, daha sonra, eksik gördüğü ve farklı olması gerektiğini düşündüğü taslak maddeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HELVACI: “TASLAK İLE GÖRÜŞLERİMİZ ARASINDA BAĞLANTI YOK

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, düzenlenen tasarı taslağı ile kendilerinin bu konuda dile getirdiği görüşlerin uyuşmadığını dile getirdi. Kendilerinden taslakla ilgili görüş istendiğini hatırlatan Helvacı, “Görüşlerimizi ayrıntılı bir şekilde bildirmiştik. Fakat taslak ile bizim yolladığımız görüşler arasında bir bağlantı olmadığı ortaya çıkıyor. Yani biz sorunların nerede olduğunu ihtiyaçların nerede olduğunu bildirmiştik” dedi. Taslakta eksik gördüğü yönleri genel olarak anlatan Helvacı, “Bu çalışmayı bir ön hazırlık olarak düşünmek lazım. Bu çalışmanın doğru yapılabilmesi amacıyla konunun uzmanlarının içinde bulunacağı bir komisyon tarafından hazırlanmasının yararlı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri