Özel okullar cep yakıyor

Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler de çocuklarını yazdıracak okul arayışına girdi.

Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler de çocuklarını yazdıracak okul arayışına girdi. Maddi durumu iyi olan veliler çocuklarını özele okula yazdırmak isterken, özel okul fiyatları ise 10 bin lirayı aşıyor.

Okulların açılmasına sayılı günler kala, çocukları yeni okula başlayacaklar ve çocuklarının daha iyi bir okulda okumasını isteyenlerde okul arayışı içerisine girdi. Konya'da sayıca fazla olan özel okullara ise talepler her geçen gün artıyor. Maddi durumu iyi olup da, çocuklarının daha iyi bir eğitim alması arzusunda olan aileler özel okulların yolunu tutuyor. Özel okulların fiyatları ise lise ve ilköğretim bazında değişiyor. Hangi okulun kaça yazdığı ise öğrenci ve aileler tarafından merak ediliyor. İşte Konya'daki özel ilköğretim okulları ve liselerin fiyatları;

ÖZEL ENDERUN ANADOLU VE FEN LİSESİ

Özel Enderun Anadolu ve Fen Liseleri'nde fiyatlar alanlara göre değişiyor. Konya'da tercih noktasında önemli bir yeri olan Özel Enderun Anadolu Lisesi yıllık fiyatı ortalama 9 bin 500 TL iken, Fen Lisesi kayıt ücretleri ise 10 bin 500 TL civarında değişiyor.

ÖZEL BAŞAK LİSESİ

Özel Başak Lisesi üniversitesi sınavlarındaki başarılarıyla ismiden söz ettiren liseler arasında. Yıllık kayıt ücretleri ise 9 sınıflar 7 bin 500 TL, 10, 11 ve 12. sınıflar da 8 bin TL olarak belirlenmiş. Yıllık servis ve yemek ücretleri ise bin 400'er TL.

ÖZEL DİLTAŞ LİSESİ

Özel Diltaş Lisesi'nde de fiyatlar sınıf sınıf değişiyor. Diltaş Lisesi'nde yıllık kayıt ücretleri; 9. sınıf 8 bin 500, 10. sınıf 9 bin 450, 11. sınıf 9 bin 700, 12. sınıf ücreti ise 9 bin 800 TL olarak belirlenmiş.

ÖZEL GÜVENTAŞ FEN LİSESİ

Konya'da başarı ortalaması en yüksek okullardan bir tanesi de Özel Güventaş Fen Lisesi. Özel Güventaş Lisesi şu an Konya'daki mevcut fen liselerinden başarı taban ve tavan puanları en yüksek lise olarak bildiriliyor. Özel Güventaş Fen Lisesi'nin yıllık lise sınıfları kayıt fiyatları ise 11 bin 500 TL.

ÖZEL BÜYÜKKOYUNCU FEN LİSESİ

Özel Merve Eğitim Kurumları içerisinde bulunan Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesi'de tercih edilen liselerin başında geliyor. Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nin yıllık fiyatı ise Özel Güventaş Fen Lisesi ile aynı durumda. Kayıt fiyatı olarak 11 bin 500 TL belirlenmiş.

ÖZEL GENÇLİK İLKÖĞRETİM OKULU

Özel Gençlik İlköğretim Okulu da Konyalı ailelerin tercih ettiği özel ilköğretim okulları arasında. Özel Gençlik İlköğretim Okulu'nda 1. sınıf kayıt fiyatları servis ve yemek dahil 9 bin 700 TL. 2, 3, 4 ve ve 5. sınıflarda yemek ve servis dahil 10 bin TL. 6, 7 ve 8. sınıflarda servis ve yemek dahil 11 bin 500 TL.

ÖZEL DİLTAŞ İLKÖĞRETİM OKULU

Diltaş İlköğretim Okulu'nda fiyatlara da sınıflara göre değişiyor. Diltaş İlköğretim Okulu'nda 1. sınıf 6 bin 600, 2. sınıf 7 bin, 3. sınıf 7 bin 100, 4. sınıf 7 bin 200, 5. sınıf 7 bin 300, 6. sınıf 7 bin 600, 7. sınıf 8 bin 150, 8. sınıf yıllık kayıt ücreti ise 8 bin 400 TL olarak belirlenmiş.

ÖZEL MERVE EĞİTİM KURUMLARI İLKÖĞRETİM OKULLARI

Bünyesinde Özel Selçuklu Abdullah Aymaz, Özel Meram Abdullah Aymaz ve Mehmet Özdemir İlköğretim Okulu'nu barındıran Merve Eğitim Kurumu İlköğretim Okulları'nda da fiyatlar sınıflara göre değişiyor. Yıllık kayıt fiyatları 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda yıllık kayıt ücretleri 9 bin TL iken, 5, 6, 7 ve 8. sınıf yıllık kayıt ücretleri 10 bin TL.

ÖZEL MODEL İLKÖĞRETİM OKULU

Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan Özel Model İlköğretim okuluda bölge halkı tarafından yoğun tercih edilen özel okullar arasında yer alıyor. Özel Model İlköretim Okulu'nun yıllık kayıt fiyatları ise yemek ve servis dahil 8 bin TL olarak belirlenmiş.

ÖZEL BAŞAK İLKÖĞRETİM OKULU

Özel Başak Lisesi'de başarılarıyla isminden söz ettiren okullar arasında. 1. sınfı kayıt yıllık kayıt fiyatları 6 bin TL, 2. ve 3. sınıflar 6 bin 500 TL, 4.sınıflar 6 bi 750 TL, 5. sınıflar 6 bin 750 TL. 6, 7 ve 8 sınıfların yıllık kayıt fiyatları ise 7 bin 500 TL olarak sunuluyor.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri