Özel Okul Öğrencileri 29 Ekim Kutlamasına Gecikmeli Alındı

Gümüşhane Özel Bahar Koleji öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında tişörtleri olmadığı gerekçesiyle tören alanına alınmayarak tribüne gönderildi. Öğrenciler, tribünde 45 dakika bekletildikten sonra milli eğitim müdürünün...

Gümüşhane Özel Bahar Koleji öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında tişörtleri olmadığı gerekçesiyle tören alanına alınmayarak tribüne gönderildi. Öğrenciler, tribünde 45 dakika bekletildikten sonra milli eğitim müdürünün talimatıyla tören alanına alındı.

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için tüm okullar sabahın erken saatinde törenin yapılacağı Gümüşhane Yenişehir Stadı’na geldi. Öğrenciler okul sırasına göre stada alınmaya başlandı. Sıra Özel Bahar Koleji’ne geldiğinde, tören koordinatörü tarafından öğrencilerin tişörtü olmadığı gerekçesiyle tören alanına alınmayacağı belirtildi. Diğer okullar bir bir tören alanına alınırken, Bahar Koleji öğrencileri tribüne gönderildi.

Öğrencilerin tribüne gönderilmesine veliler tepki gösterdi. Öğrenciler, yaklaşık 45 dakika bekletildikten sonra İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’nın talimatıyla gecikmeli olarak da olsa tören alanına alındı. Bahar Koleji Müdür Yardımcısı Mustafa Sağlam, olayla ilgili olarak, “Okulumuza Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden 25 Ekim tarihli bir yazı geldi. Gelen yazıda okulumuzun isminin olmadığını gördük. Durumu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorduğumuzda, bir yanlışlık olduğunu, törene katılacağımız söylendi. Milli Eğitim, bu arada listede yer alan okullara tören için tişört dağıtmış. Listeye alınmayan okulumuzun dağıtılan tişörtlerden bilgisi olmadı. Biz de sabah törene geldiğimizde, öğrencilerimiz tören alanı yerine tribüne gönderildi. Görevliler bize okulumuzun ilkokul olduğunu, ortaokul olarak faaliyet gösterdiğini bilmediklerinden bir karışıklık olduğunu söyledi. Öğrencilerimiz, yaklaşık 45 dakika sonra İl Milli Eğitim Müdürümüzün talimatıyla tören alanına alındı.” dedi.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ise öğrencilerin tişörtü olmadığı gerekçesiyle stada alınmadığını belirtti. Tişörtü olmayan öğrencileri yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için yeniden tören alanına aldıklarını ifade eden Şahinkaya, “Okullara gönderilen tişörtler Bahar Koleji ile 2 okula yetmedi. Tişörtü olmayan okulları oradaki yetkililer stada almamışlar. Bahar Koleji ile birlikte Işıl Sema Doğan ve Mehmet Akif Ersoy ilkokulunu da stada almadık. Durumu fark edenci yanlış anlayışa sebebiyet vermemek için Bahar Koleji öğrencilerini stada aldım." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri