Özel öğrencilerin 'Vefa Hocası'nın farkı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle "Yılın Fark Yaratan Öğretmeni" olarak seçtiği Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ''Yılın Fark Yaratan Öğretmeni'' olarak seçtiği Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Abdül Vefa Demirkıran (39), özel öğrencileri için yaptığı çalışmalarıyla meslektaşlarına örnek oluyor. 
Konya'nın Ereğli ilçesinde orta ve ağır düzeyde zihinsel engellilere hizmet veren okulun müdürlüğünü yapan Demirkıran, mesai saatleri dışında kalan zamanlarda da özel öğrencileriyle ilgilenerek, onları topluma kazandırmak için çalışıyor. Okulda Spor Kulübü Derneği'ni kuran Demirkıran, öğrencilerini sportif ve diğer sosyal aktivitelere yönlendiriyor. 
Demirkıran yaptığı açıklamada, okulun zihinsel engelliler okulu olması nedeniyle öğrencilerin topluma adaptasyonunu sağlamaya yönelik etkinliklere önem verdiklerini söyledi. 
Bu amaçla birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Demirkıran, ''2010 yılında 'Özel gençler işleyen eller' AB projesini gerçekleştirdik. Bu projeyle gençlerimizin el becerileriyle neleri ortaya koyabildiklerini göstermek istedik. Gençlerimizin bunu insanlara aktarabilmesi ve becerilerini paylaşabilmesini sağladık'' diye konuştu. 
Ereğli'de 2010'dan beri ''Özel Eğitim Şenliği ve Özel Çocuklar Spor Oyunları'' etkinliklerini yaptıklarını aktaran Demirkıran, şöyle devam etti: 
''Mayıs ayında 'İç Anadolu Olimpiyatları'nı gerçekleştirdik. 'Birleştiren Güç Özel Sporcular' AB projemizle gençlerimizi spor aktiviteleriyle bir araya getirmek ve onları topluma dahil etme yönünde çalışmalar yaptık. Bunu da normal okullardaki öğrencilerle birlikte planladık ki öğrencilerin diğer akranlarıyla birlikte bu çalışmaları sürdürebilmelerini sağladık.'' 
Demirkıran, okulda el sanatları, mum ve ev ekonomisi gibi atölyeler açtıklarını vurgulayarak, ''Çocuklarımız bu atölyelerde el becerileri kazandılar'' dedi. 
''DOWN SENDROMLULARA İSTİHDAM SAĞLANACAK 
Geçtiğimiz günlerde ''Down Cafe ve Özel Gençler Sanat Evi'' projesini başlattıklarını anlatan Demirkıran, şunları kaydetti: 
''Down Cafe, örnek bir model oluşturarak istihdama olanak sağlaması ve toplumla gençlerin bir arada bulunabileceği bir ortamı oluşturması yönüyle ilgi çekici bir proje. Cafe de çocuklarımızı yiyecek içecek hizmetleri konusunda eğitiyoruz. Eğitim sonrasında korumalı iş yeri ortamında görev alacaklar ve şubat ayından sonra protokol imzaladığımız iş yerlerinde staja başlayacaklar. Daha sonra onların istihdamları mümkün olabilecek.'' 
ÖZEL EĞİTİM FEDAKARLIK İŞİ 
Özel eğitimin büyük fedakarlık gerektirdiğine dikkati çeken Demirkıran, sözlerini şöyle sürdürdü: 
''Ben de bu işi gönülden yapıyorum. Çocuklarımı seviyorum. Zamanınızdan fedakarlık yaparak mesainizi biraz ötelemek durumunda kalıyorsunuz. Çocuğum ve eşim var, onlar da benim için çok büyük fedakarlıklarda bulunuyor. Birçok çalışmayı öğretmen arkadaşlarımla, gönüllü veliler ve vatandaşlarla beraber yaptım. Onlara çok teşekkür ediyorum.'' 
Cafede sorumlu şef olarak görev yapan özel öğrencilerden Serdan Duman ise ''Öğretmenimizle el eleyiz. Gücümüz bu. Biz el ele, sırt sırtayız. Kaymakamdan, belediye başkanından destek görüyoruz. Bugün Dawn Cafe'de öğretmenler gününü kutladık'' ifadelerini kullandı. Duman, elini öptüğü Demirkıran'ın Öğretmenler Günü'nü kutladı.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri