Özel İdare ringe çıkıyor

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü spor branşlarına bir yenisini daha ekledi. Kulüp, 11-16 yaş arasında değişen sporcularıyla artık boksta da iddiasını sürdürecek
Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü, halter, bisiklet, kick boks ve atıcılık branşlarından sonra şimdi de boks takımı kurdu. Branş sayısını önümüzdeki günlerde artırmayı hedefleyen İl Özel İdaresi Spor Kulübü, bundan sonra ringlerde de mücadelesini sürdürecek.
Yeni kurulan boks takımının sporcuları ve antrenörü Soner Karaöz ile Kulüp Saymanı Mehmet Gün, Kulüp Genel Sekreteri Ekrem Küçük ve İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin, kulübün aynı zamanda onursal başkanı olan İl Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz’ı ziyaret etti.
İl Özel İdaresi Spor Kulübü olarak amaçlarının gençleri spora teşvik etmek ve başarılı birer sporcu yetiştirerek uluslar arası başarılara imza atmak olduğunu dile getiren Kulüp Başkanı Eşgin, bu amaç doğrultusunda branşlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Eşgin, bunun için branşlarına ata sporumuz olan boksu da dahil ettiklerini kaydetti.
Eşgin, “Boks, diğer spor dalları arasında kaybolmaya yüz tutmuş, önemli bir ata sporumuz. Biz Özel İdaresi Spor Kulübü olarak 10 yıl aradan sonra bu önemli ata sporumuzu güçlendirmek, gençlerimize sevdirmek ve boks dalında Türk’ün adını uluslar arası arenalarda duyurmak amacıyla boks takımı kurmayı istedik. Gençlerimizin boksa ilgisinin büyük olduğunu gördük. Bu bizi son derece sevindirdi. Yeniden canlandırmak istediğimiz boksta genç sporcularımızdan önemli başarılar bekliyoruz” dedi.
Sporcuları makamında kabul eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve İl Özel İdaresi Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Kaçmaz da bugüne kadar sporun bütün branşlarına maddi ve manevi her türlü desteği verdiklerini, bu desteğin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Sporculara öncelikle İl Özel İdaresi’nin faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Kaçmaz, şöyle devam etti:
“İl Özel İdaresi belediyelerden sonra yatırımlara imza atan dev bir kurumdur. Biz yalnız mücavir alanlar dışındaki yatırımları değil, gençlerimizin hizmetini de yapıyoruz. Bir dönem Türkiye’nin bisiklet sporunda yükünü Konya çekiyordu. Ardından hentbol, halter gibi branşlarda bu kent önemli başarılara imza attı. Biz de spordaki bu gelişmelere ve başarılara katkıda bulunmak için sporu destekliyoruz. Başarmak için çalışmak ve inanmak lazım. Bunların yapılması için maddi ve manevi gücümüz var. Bu gençleri ve sporu seviyoruz. Bunun için de sizleri her zaman destekleyeceğiz, maçlarınıza da geleceğiz. Spor artık yalnız futbol ile sınırlı değil. Boks da önemli bir spor. Sizlerden bayrağımızı uluslar arası yarışmalarda dalgalandırmanızı bekliyoruz.”
Genç boksçularla samimi bir ortamda sohbet eden Kaçmaz, ilköğretim ve orta öğretim okullarında eğitimlerini devam ettiren sporculara, boksu eğitimlerini aksatmadan devam ettirmeleri, başarının bu şekilde geleceği yönünde tavsiyelerde bulundu. Kaçmaz, genç eldivenlere günün anısına çeşitli hediyeler verdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri