Özel güvenlikçiler haklarını alamıyor

Özel güvenlik sektörünün her geçen gün geliştiğine dikkat çeken Selamullah Ata, “Güvenlik çalışanlarının özlük hakları da iyileştirilmelidir. Maaşları daha iyi seviyeye getirilmelidir” dedi

Ataoğlu Güvenlik Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Selamullah Ata, son günlerde gündeme gelen güvenlik şirketleri ve çalışanları hakkında bilgi vermek amacıyla Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde (KGC) basın toplantısı düzenledi.

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'nın kayıtlarına göre Türkiye'de özel güvenlik sertifika sahibi 1 milyon 264 bin 741 kişinin olduğunu hatırlatan Ata, “Bunlardan özel güvenlik sahibi olanlar 810,437'dir. Bir fiil güvenlik sektöründe çalışan 286,227'dir. Ayrıca Türkiye'de bin 358 özel güvenlik şirketi ve 491 özel güvenlik eğitim kurumu bulunmaktadır. Bu rakamlara bakıldığında dolaylı olarak 4 milyon kişiyi ilgilendiren bir sektördür” dedi.

Özel güvenliğin polis ve jandarmanın yükünü hafiflettiğini ifade eden Ata, “Aynı zamanda istihdama da önemli bir katkı sağlamaktadır. Güvenlik çalışanlarının özlük hakları iyileştirilmelidir. Maaşları daha iyi seviyeye getirilmelidir. Özel güvenlikler, bankalarda, otellerde sitelerde, alışveriş merkezlerinde, sanayilerde benzer birçok yerde görev yapmaktadırlar. Özel güvenlik Türkiye'de 2495 sayılı kanunla 1981 yılından sonra çıkarılmış 26 Haziran 2004 tarihinde 5188 sayılı kanunlar geniş kapsamlı bir şekilde hayata geçirilmiştir. Dünyada birçok ülkede özel güvenlik uygulanmaktadır. Bu özel güvenlik kanunu kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette çıkarılmıştır” diye konuştu.

Özel güvenlik çalışanlarına üst düzey eğitim verilmesi gerektiğini söyleyen Ata, “Bizler özel güvenlik kurs sahibi olarak temel ve yineleme eğitimlerinde olaylardan ders alarak eğitimlerimize daha titizlikle üzerinde durmamız gerektiği kanaatindeyim. Bizler özel güvenlik çalışanlarına şirketler eğitim seminerleri vermekteyiz. Bunların artırılması daha verimli olacağı kanaatindeyim. Devlet yetkililerinin özel güvenlik şirketlerine, kurslarına çalışanlarına sahip çıkmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri