Özel güvenlik firmalarına ilgi artıyor

İşini kaybeden kişilerin özel güvenlik firmalarında çalışabilmek amacıyla bu alanda kurs almaya yöneldiği ve son dönemde özel güvenlik şirketlerinin işlerini artırdığı bildirildi.

Konya'da faaliyet gösteren Cenk Güvenlik firması Genel Müdürü Recep Arda yaptığı açıklamada, özel güvenlik firmalarına özel güvenlik kursu için yapılan başvuruların Ekim sonu itibariyle önemli oranda arttığını söyledi. 
Normalde bir özel güvenlik firmasının yılda 3-4 kez özel güvenlik kursu açtığını anlatan Arda, oysa Ekim ayından bu yana açtıkları özel güvenlik kursu sayısının 10'u geçtiğini, bu rakamın özel güvenlikçi olmak isteyenlerin yoğunluğunu net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. 
Arda, son bir ayda özel güvenlik kursu almak için kendilerine yaklaşık 200 kişinin, güvenlik sertifikası olup da iş başvurusu yapmak için ise yaklaşık 300 kişinin başvuruda bulunduğunu dile getirdi. 
Özel güvenlik kursuna müracaat edenlerin yüzde 90'ının yeni işini kaybetmiş olan kişiler olduğunu dile getiren Arda, ''İşini kaybedenlerin büyük çoğunluğu, 'acaba özel güvenlikçi olabilir miyim?' ümidiyle bize başvuruda bulunuyor. Taleplerin tamamına yakınını değerlendirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu. 
Arda, başvuruların çoğunluğunu tekstil sektöründe işten çıkarılmış kişilerin oluşturduğunu, özel güvenlik sektörünün işlerinin ekonomik durgunluktan olumsuz etkilenmek bir yana arttığını, adeta önemli bir istihdam kapısı haline geldiğine dikkat çekti. 
Eskiden özel güvenliğin bu kadar ilgi görmediğini, insanların güvenliğe çok fazla önem vermediklerini dile getiren Arda, şunları kaydetti: 
''Daha önce güvenlikçi olarak çoğu zaman emekli olmuş, asgari ücret verilen kişiler çalışıyordu. Son birkaç yıldır özel güvenliğe verilen önem artmıştı, şirketler özel güvenlik elemanı talep etmeye başlamıştı. Ancak bu talep ekonomik krizle birlikte en üst düzeye ulaştı. Özellikle ekonomik krizden dolayı insanlar mal ve can güvenliğine daha fazla önem vermeye başladı. 3-4 aydır sürekli iş alıyoruz, talepte bulunan firmalara sürekli teklif veriyoruz.'' 
Arda, özel güvenlik elemanı talep eden sektörler arasında inşaatın ön plana çıktığını, son aylarda kendilerine gelen 10 talepten 6-7'sinin inşaat firmalarından olduğunu sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri