Özel Enderun’da aşure bereketi paylaşıldı

Özel Enderun Okulları Okul Aile Birliğinin geleneksel olarak düzenlediği kaynaşma ve aşure gecesine çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Okul Müdürü İlhan Yılmaz, “Okul Aile Birliği üyelerimiz, velilerimizin ve öğretmenler arkadaşlarımızın katkılarıyla, bu günü en güzel şekilde kutlayıp, çocuklarımız için yaptırdığımız aşureleri ikram ediyoruz. Bu sayede hem kültürümüzü yaşatmış oluyor hem de günün anlamının öğrencilerimiz tarafından anlaşılmasını sağlamış oluyoruz” dedi.

SİGARA KULLANIMI, ‘DENESEM NE OLUR’ DÜŞÜNCESİYLE BAŞLIYOR
Bu yıl değişik etkinliklerle kutlanan aşure günü katılımcılar oldukça duygulu anlar yaşadılar. Etkinlik kapsamında Özel Nakiboğlu Bilgi Hastanesi Başhekimi Dr. Kutsi Öncü tarafından verilen “Madde alışkanlığı ve bağımlılığı” seminerinde çocukları zararlı alışkanlıktan korumanın yolları anlatıldı. Dr. Kutsi Öncü, sigara içmeye başlamanın bir sebebinin, “Bir kez denesem ne olur?” düşüncesi olduğunu, sigaranın denenmemesi gerektiğini, bir defa içmenin sigaraya başlattığını vurguladı. Sigara alışkanlığının en önemli sebeplerinden birisinin de özenti duygusu olduğunu dile getiren Dr. Öncü, kişilik gelişimi zayıf çocukların bu özenti sonucu sigaraya alıştığını dile getirdi. Sigara bağımlılığının bilimsel nedenlerine de değinen Dr. Kudsi Öncü, “Sigaranın içinde tespit edilen 3 bin 887 zehirli madde bulunmaktadır. Sigara kandaki oksijeni yüzde 33 oranında azaltmaktadır, yapılan araştırmalara göre kanser vaka’larının yüzde 95’i sigara bağımlılarında görülmektedir” dedi.
Ülkemiz nüfusunun yüzde 52’sinin sigara kullanmakta olduğu, gelişmiş ülkelerde ise sigara tüketiminin yüzde 15 düzeyinde olduğunu, yüzde 85’lik tüketimin geri kalmış ülkelerde görüldüğünü ve gelişmiş ülkelerin sigarayla mücadele hususunda çok ciddi mücadeleler verdiğini ifade eden Dr. Kudsi Öncü, “Sigara, biyolojik bir zehir, sosyal bulaşıcı bir hastalık, fiziksel kirletici ve sömürü aracıdır” değerlendirmesini yaptı.
Programın sonunda Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Yalçın, “Okul-aile bütünleşmesini sağlamak, yaşadığımız dünyada en değerli varlıklarımız olan yavrularımızı zararlı maddelerden uzak tutmak, geleceğe sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için gelin birlik olalım” çağrısını yaptı ve katılımcıları birlik üyelerinin kendi elleriyle yaptıkları aşure ikramına davetti.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri