Özel Ekonomi Bölgesi Konyaya güç katar

MÜSİAD Konya Şubesi Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıya MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz başkanlık yaparken, Başkan Yardımcıları ve Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
2011 yılı ekonomisinin değerlendirildiği ve 2012 yılından beklentilerin konuşulduğu toplantıda Türkiye’nin 2011 yılında yakaladığı büyüme oranlarının beklentileri karşıladığı ve bu büyüme endeksinde Konya’nın önemli bir yerde olduğu vurgulandı. 2012 yılının 2011 yılını aratmayacak şekilde geçeceğinin konuşulduğu toplantıda, kriz söylentilerinin piyasalara zarar verdiği belirtildi. İhracatta Konya’nın 1.2 milyar dolar seviyesi ile önemli bir noktaya gelmesinin sevindirici olduğunun konuşulduğu toplantıda, sanayi üretimi ve istihdamda Konya’nın beklenen performansı gösterdiği belirtildi.
Türkiye ve Konya açısından büyümenin sürdürülebilir bir durumda olması için beklentilerin dile getirildiği toplantıda, ithalatın engellenmesi için hükümetin planladığı yeni teşvik sistemi ana gündem maddesi oldu.
Yeni teşvik sisteminin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda görüşülen yeni teşvik sistemi farklı uygulamaları da beraberinde getirecek. Konya’nın son teşvik sisteminde 3. bölgede yer alması bölgemize büyük ivme kattı. 3. Bölgede yer almamız yeni yatırımların Konya’ya gelmesi ve mevcut yatırımların büyümesinde olumlu sonuçlar yarattı, bu da ihracatta iyi rakamları yakalamamıza yol açtı. Hükümetimizin planladığı 6 ya da 7 bölgeli yeni teşvik sistemi planlanmasında Konya bölgesi 3.teşvik bölgesinde yakaladığı avantajları arttıracak şekilde yerini almalıdır” dedi.
Yeni teşvik sisteminde serbest bölgelerin Özel Ekonomi Bölgeleri haline dönüştürüleceğini ifade eden Korkmaz, “Dış ticaret açığı nedeniyle hükümetimiz ithalat ihtiyacını azaltmak üzere kurulan ve gümrük avantajının yer aldığı serbest bölgeleri Özel Ekonomi Bölgesi haline getirecek. Daha önce Serbest Bölge kurulmasında istediği sonuca ulaşamayan ilimizin bu projede yer alması gerekmektedir. Özel Ekonomi Bölgesi’nin Konya’ya kurulması önümüzdeki dönemde Konya sanayisinin üretimini ciddi oranda etkileyecektir. Bu noktada özellikle ihracatı 1 milyar doları aşan illerimizde Özel Teşvik Bölgelerinin kurulması büyük önem taşımaktadır. Konya da 1.2 milyar dolarlık ihracatıyla Özel Teşvik Bölgesini fazlasıyla hak etmektedir” ifadesini kullandı.
Konya’nın dış yatırımlar açısından son derece uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “Özel Ekonomi Bölgeleri sayesinde ithal ettiğimiz ürünlerin ülkemizde üretilmesi çalışması önemli bir gelişme, bu noktada yabancı yatırımcıların ülkemizde üretim yaptırılması planlanıyor. Konya da coğrafi olarak yabancı yatırımcıların ilgisini çekebilecek bir ilimiz. Büyük yabancı firmaların organize sanayimizde planladığı yatırımlar bunlara önemli bir örnek” dedi.
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri