Özel Eğitim Kongresi yapıldı

Üç yılda bir düzenlenen ‘Uluslararası Özel Eğitim Kongresi’nin 5’incisi Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliği ile 25-27

Üç yılda bir düzenlenen ‘Uluslararası Özel Eğitim Kongresi’nin 5’incisi Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliği ile 25-27 Ağustos 2022 tarihleri arasında KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ELMIS-5 2022 Uluslararası Özel Eğitim Kongresi’nin açılış programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Araştırma - Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Fatih Paça, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Araştırmacı Yazar Emekli Albay Atilla Güler, çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve özel eğitim bilim dalıyla ilgilenen uzmanlar katıldı.

Özel eğitim faaliyetlerinde yeni yönelimlerin belirlenmesinin amaçlandığı kongrenin açılış programında konuşmalarını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Bu kongreye ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler aslında yardıma ihtiyacı olan bireyler değildir; bu toplumun ve bizim bir parçamızdır. Yardım amacından ziyade, kendimizi onarma anlamında faaliyetlerimizin olması gerekmektedir” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Özel eğitim konusunda, ülkemizin hassas ve duyarlı olması çok kıymetli. Milletimizin bu hislerine tercüman olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu noktada önemli çalışmalar yaptığını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

BEDRETTİN YALÇIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri