Özden Konur'dan Merhaba'ya ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK) Konya Şubesi Müdürü Özden Konur, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti.

Basın İlan Kurumu (BİK) Konya Şubesi Müdürü Özden Konur, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti. Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut ve Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ile görüşen Konur, ziyarette şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi 10 Ocak 1961, 212 Sayılı Basın İş Kanunu ile gazetecilerin ve çalışma koşullarının bir statüye kavuştuğu gündür. Gazetecilerin maaşları, çalışma koşulları, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesi, haftalık ve yıllık izinleri, en önemlisi de basın özgürlüğü bu yasa ile güvence altına alınmıştır. Çağdaş ve demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür. Basın, halkın haber alma hakkının teminatıdır. Halkın denetim ve kontrol sigortasıdır. Bu yüzden de basın özgürlüğü kesinlikle zedelenmemelidir. Gazeteciler sürekli stres altında, hatta can güvenliği tehdidi altında görev yapmaktadır. Meslekleri uğruna canlarını yitiren meslektaşlarımızın olduğu gerçeği de göz ardı edilmemelidir."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rifat Tankut ise, Konya basının her geçen gün geliştiğini kaydederek, Basın İlan Kurumu'nun bunda büyük katkısının olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri