Özdemir: İyiye gidiyoruz

Hızlı Tren Turnuvasında kupayı Gençlerbirliğine kaptıran Konyaspor, lig hazırlıklarına ara vermeden devam etti

Hızlı Tren Turnuvası’nda kupayı Gençlerbirliği’ne kaptıran Konyaspor, lig hazırlıklarına ara vermeden devam etti. Teknik adam Osman Özdemir, Gençlerbirliği maçında olumlu sinyaller aldıklarını ve her gün daha da iyiye gittiklerini söyledi

 

Lige yoğun antrenmanlar ve özel maçlarla hazırlanan Konyaspor’da 4. dönem hazırlıkları da Konya’da yapılacak. Geçtiğimiz akşam, Yüksek Hızlı Tren Turnuvası finalinde Gençlerbirliği ile karşılaşan ve rakibine 2 golle yenilerek ikinci olan yeşil-beyazlılar, lig hazırlıklarını ara vermeden dün akşam saatlerinde yapılan antrenmanla sürdürdü. Gençlerbirliği karşısında geçtiğimiz haftalara oranla biraz daha iyi görüntü veren Konyaspor’da, hazırlıklar bugün de devam edecek. Cumartesi günü, Konya’da saat 17.30’da Bank Asya 1. lig takımlarından Kayseri Erciyesspor ile bir özel maç daha oynayacak olan Kartallar, Bayramın üçüncü günü de muhtemelen 2. lig temsilcilerimizden Şekerspor veya çevre İl’lerden bir takımla karşılaşacak.

Lig öncesi, birinci etap hazırlıklarını Isparta Davras’ta gerçekleştiren ve burada kondisyon ağırlıklı çalışmalar yapan yeşil-beyazlılar, ikinci etap hazırlık kampını ise, 20-27 Temmuz tarihleri arasında Kızılcahamam Patalya Hotel de yaptı. Konyaspor, Kızılcahamam kampında kondisyon ve teknik-taktik antrenmanların yanı sıra 3 hazırlık maçı oynadı. İran’ın Perspolis takımına 2-1 yenilen temsilcimiz, ikinci maçta, 3. lig takımlarından Manavgat Evrenseki ile 0-0 berabere kaldı. Kartallar, son maçta ise, Azerbaycan 1. Lig takımlarından Azal’ı 3-2 yendi.

Konyaspor, Konya’da gerçekleştirilen 3. dönem hazırlıklarında ise Adanaspor’a özel maçta 2-1 yenilirken, Yüksek Hızlı Tren turnuvasında da Ankara Demirspor’u 1-0 yenerek finale yükseldi.  Finalde ise Süper ligin sürprizi takımlarından Gençlerbirliği’ne 2-0 yenilerek ikinci oldu. Hazırlık maçlarında vasat bir performans gösteren Konyaspor’da hedef, ligi en iyi yerde bitirerek genç futbolcuları kazanmak. Temsilcimizde, hazırlık döneminde en ciddi sakatlığı ise Adana maçında diz ön çapraz bağları kopan ve ameliyat olan Ertuğrul yaşadı. Bu futbolcu 6 ay kadar sahalardan uzak kalacak. Yeşil-beyazlı takımda, Cumartesi günü oynanacak Erciyes maçının ardından futbolculara iki veya üç gün izin verilecek. Kartallar, izinin ardından Konya’da toplanarak hazırlıkları lige kadar Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirecekler.

Öte yandan Konyaspor yönetim kurulu resmi internet sitesinden yayınladığı mesajda GSGM Genel Müdürlüğüne getirilen Mehmet Baykan’ı kutladı. Mesajda şu görüşlere yer verildi: “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevine getirilen hemşerimiz değerli spor adamı, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda TASKK Genel Başkanı Sayın Mehmet Baykan’ı kutluyor, Türk sporuna önemli hizmetler yapması dileğiyle yeni görevinde üstün başarılar diliyoruz.”

OLUMLU SİNYALLER BENİ MEMNUN ETTİ

Konyaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir, Yüksek Hızlı Tren Turnuvası final maçında önceki maçlara oranla daha hazır bir görüntü verdiklerini ve bunun da kendisini mutlu ettiğini söyledi. Var olan eksiklerini gidermek için çalışacaklarını ifade eden Osman Özdemir; “Geçen sezondan kalan tecrübeli oyuncular ve altyapıdan kadroya dahil edilen genç oyuncuların uyum sorununu aşma yolunda önemli bir adım attık. Yüksek Hızlı Tren Turnuvası finalinde oynanan Gençlerbirliği maçında bu görüntüyü ortaya koyduk. Açıkçası söylemek gerekirse önceki maçlara oranla takım oyununda, mücadelede ve pas oranında istediklerimizi daha fazla yaptığımızı gördük ve bu bizi memnun etti. Güzel bir maç oldu. Her iki yarıda da net fırsatlar yakaladık. Ama değerlendiremedik. Sonuçta turnuva maçı da olsa iyi oynadığımız bir karşılaşmayı kaybettiğimiz için üzgünüz. Fakat takımımdan ilerisi adına aldığım olumlu sinyaller beni çok memnun etti. Her geçen gün daha iyi oluyoruz ve eksiklerimizi daha fazla maç oynayarak, birliktelikleri arttırarak kapatmaya devam ediyoruz. Önümüzde yaklaşık 2 haftalık bir süre var. Bu süreyi iyi değerlendirerek sezona en hazır şekilde ve iyi bir başlangıçla girmek istiyoruz. Bir kez daha söylüyorum. Kolay olmayacak ama ben kadroma güveniyorum. İyi işlere ve başarılara imza atacağız” şeklinde görüş belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri