Özdemir: Göztepe maçı kolay olmayacak

Adana yenilgisi ile moral kaybeden Konyaspor, Göztepe maçının hazırlıklarını yüksek tempoda sürdürüyor

Adana yenilgisi ile moral kaybeden Konyaspor, Göztepe maçının hazırlıklarını yüksek tempoda sürdürüyor. Teknik Direktör Osman Özdemir, Göztepe karşılaşmasının ligin en zor maçlarından birisi olduğunu söyledi

 

Konyaspor’da, Göztepe maçının hazırlıkları galibiyet parolasıyla devam ediyor. Geçtiğimiz gün sabah iki grup halinde salonda çalışan Kartallar, öğleden sonra da Tatlıcak tesislerinde antrenman yaptılar. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda Feyyaz Belen ve M.Abdullah Çoban takımdan ayrı olarak düz koşu yaptı. Isınma hareketleriyle başlayan çalışma çabukluk ve koordinasyon hareketleriyle devam etti. Top tekniğine dayalı savunma ve hücum organizasyonlarının ardından çift kale maç yapan oyuncular antrenmanı açma-germe hareketleriyle tamamladı. Çift kale maçta aldığı darbe sonucunda sakatlanan takım kaptan Erdinç Yavuz antrenmanı yarıda bıraktı. Erdinç’in tedavisi sürdürülüyor. Ancak, kaptanın çok önemli bir sakatlığının bulunmadığı, Göztepe maçında taktımdaki yerini alabileceği bildirildi.

Yeşil-beyazlılar, dün de öğleden sonra tesislerde teknik-taktik antrenmanı yaptılar. Bugünde taktik çalışması yaparak Konya’daki hazırlıkları tamamlayacak olan Kartallar İzmir’e yarın sabah kahvaltısının ardından hareket edecekler. Konyaspor Movimpik otelde konaklayacak. Ligde, kalan iki maçından ilkini Pazar günü deplasmanda Göztepe, ikincisini de son hafta iç sahada lider Elazığspor ile oynayacak olan Konyaspor’da tek hedef: 6 puan. İki maçı da kazanarak rakiplerin puan kaybetmesini bekleyecek olan yeşil-beyazlılar ilk iki arasına girerek bir yıl aradan sonra Süper lige yeniden dönmek amacında.

YARIŞIN İÇERİSİNDE SONUNA KADAR OLACAĞIZ

Bugüne kadar deplasmanlarda oynadıkları maçlardan en zoruna Göztepe karşısında çıkacaklarını ifade eden Konyaspor Teknik direktörü Osman Özdemir, ilk 2 takım arasından Süper Lig’e yükselme iddiasını sürdürebilme adına mutlaka kazanmaları gerektiğini ve bu konuda takıma güveninin tam olduğunu söyledi. Son 2 haftasına girilen ligde ilk 2 takım için diğer rakipleri kadar iddialı olduklarını ifade eden teknik direktör Osman Özdemir, “Geçen hafta son 3 haftadaki iç sahada yaşadığımız sendromu bir kez daha yaşadık. Oyuncularımızla yaptığımız değerlendirmede iyi oynamadığımızı ve mücadele etmediğimizi ifade ettik. Bu tür sonuçlar sezonun son bölümlerinde olduğu zaman hepimizi üzüyor. Oynanacak iki maç var ve bizde bu yarışın içerisindeyiz. 5 takım nasıl ilk 2 için mücadele veriyorsa bizde onlardan bir tanesiyiz” diye konuştu. 

Göztepe maçı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özdemir, “Şu ana kadar deplasmanda oynayacağımız maçlardan en zoru olacak. Puan cetvelinde küme düşmeme adına onlarda büyük bir mücadele veriyorlar. Bu maçın zorluk derecesi bu açıdan çok önemli. Bizimde içerisinde bulunduğumuz konum itibariyle ve son hafta oynayacağımız Elazığspor maçına iddialı çıkabilmek adına kazanmamız gerekiyor. İnşallah bunu başarırız. Adanaspor maçının moral bozukluğunu kısa sürede üzerimizden atmak için gayret ediyoruz. Göztepe maçından iyi bir sonuçla ayrılmak için mücadele edeceğiz” dedi. ‘Kendi cephemizden bakıldığı zaman ilk 2 için kaçırılan 2-3 önemli fırsat var’ Özdemir, “Bir de işin diğer tarafına bakıldığında aynı durumu rakiplerimizinde yaşadığını görüyoruz. Kendi adına onlarında ayaklarına gelen fırsatı değerlendiremedikleri ortada. Bank Asya 1.Lig’in en büyük özelliği mücadelenin son haftaya kadar devam edecek olması. Sonuç itibariyle puan kayıplarımıza tabiki de üzülüyoruz. Kalan 2 haftada ne kadar başarılı olursak Süper Lig’e o kadar yakınız diye düşünüyoruz. İnşallah bunu da başaracağız” şeklinde görüş bildirdi. 

Öte yandan Konyaspor yönetim kurulu resmi internet sitesinde bir açıklama yaparak geçtiğimiz yıllarda vefat eden yeşil-beyazlı taraftar Recep Kum için bir anma yazısı yayınladı. Yönetim kurulu yaptığı açıklamada; “3 Mayıs 2003 tarihinde Konyaspor bayrağı asarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden taraftarlarımızdan Recep Kum’u vefatının 9.yılında rahmetle anıyoruz” dedi.

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri