Özdemir: Biz hep inandık

Denizli galibiyeti ile moral kazanan Konyaspor, Karşıyaka maçının hazırlıklarına başladı.

Konyaspor’da, Karşıyaka maçının hazırlıkları bir günlük izinden sonra önceki gün öğleden sonra yapılan antrenmanla başladı. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana tüm oyuncular katıldı. Serbest koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman top tekniğine dayalı pas çalışması ve oyunla devam etti. Antrenman 15 dakikalık koşunun ardından yapılan açma-germe hareketleriyle sona erdi. Dün sabah iki grup halinde salonda kuvvet ve ağırlık çalışması yapan Kartallar, öğleden sonrada tesislerde teknik-taktik antrenmanıyla hazırlıkları sürdürdü. Bugün ve yarın da M. Tevfik Lav tesislerinde çalışacak Karşıyaka maçının hazırlıklarını tamamlayacak olan Konyaspor’da İzmir seferi Cuma günü başlayacak.

KARTAL’IN ZOR HAFTALARI BAŞLIYOR

Bank Asya 1. ligde zor maçlar haftaları başlıyor. Konyaspor ile birlikte zirve mücadelesi veren takımlar ilk 3 hafta da bir birleriyle karşı karşıya gelecekler. Ligin 25. haftasında; Konyaspor-Karşıyaka ile deplasmanda mücadele ederken, lider Elazığspor-Akhisar, ikinci sırada yer alan Kasımpaşa ise Bolu deplasmanına çıkacak. Bank Asya 1. ligin 26. haftasında; Konyaspor-Rizespor’u konuk edecek. Kasımpaşa-Akhisar Gençlik, Elazığspor ise Gaziantep BŞ ile karşılaşacak. 27. hafta da ise, Konyaspor-Güngören deplasmanına çıkarken, Kasımpaşa deplasmanda Gaziantep BŞ ile oynayacak. Konyaspor; zirve takımlarından 29. hafta Boluspor, 30. hafta Akhisar Gençlik, 32. hafta Adanaspor ve ligin son maçında da Elazığspor ile karşılaşacak.

ÖZDEMİR: YAPABİLECEKLERİMİZİN FARKINDAYIZ

Konyaspor’un 24 maçlık performansını kimsenin beklemediğini ancak sezona başlarken kendilerinin buna inandığını ve gelinen noktanın kendilerini haklı çıkardığını ifade eden Teknik Direktör Osman Özdemir, kalan 10 maçı da en iyi sonuçla tamamlayarak hedefe ulaşacaklarına inandığını söyledi. Özdemir, 24 maçlık performansı değerlendirerek, “Sezon başından bu yana oyuncularımın ve takımın göstermiş olduğu performans gerçekten güzel. Puan cetvelindeki yerimizden ve toplanan puanlardan bu açıkça ortada. Ama başlangıç ve gelişme kadar sonuçta çok önemli. Ligin bitimine 10 maçlık bir süreç var. Bu az bir zaman değil. Çok şey değişebilir. Tabiki bu değişimin lehimize olmasını temenni ediyoruz. Ama bunu yapabilmemiz içinde çok daha iyi çalışıp iyi konsantre olmamız gerekiyor. 24 maçlık dönem için bunları söyleyebilirim. Bundan sonra oynayacağımız karşılaşmalar gerçekten çok zor olacak. Sezon sonu yaklaştıkça takımların sıralamadaki yerlerine göre konsantrasyonları her zaman değişiyor. Rakip Konyaspor olunca bu bir kat daha artıyor. Ama bizim bu zorluklara karşı koymasını bilmemiz gerekiyor. Belki son 1-2 haftadır oyun anlamında çok kaliteli bir oyun ortaya koyamıyoruz. Ama bunun çok normal olduğunu söyleyebilirim. Hem oyuncularda hem de bizde oluşan bir baskı var. İnşallah kalan 10 maçı en az kayıpla atlatırız” dedi.

Denizlispor teknik direktörü Osman Özköylü’nün maçın ardından yaptığı açıklamalarla ilgili görüşleri sorulan teknik adam Özdemir,“Teknik adamlar olarak bizler ligin sonu geldikçe hem kendi oyuncularımız hem de rakip oyuncular açısından konuşmalarımıza daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Futbolda ve sporda rakibe saygı diye bir durum söz konusu. Bizim Denizlispor karşısında ilk galibiyetimiz değil bu. Ligin ilk yarısında kendilerini deplasmanda da yenmiştik. O zamanda teknik direktör Osman Özköylü idi. ‘Bükemediğin eli öpeceksin’ diye bir söz var. Buna da uymak gerekiyor. Sonuçları olgunlukla karşılamak lazım. Bu olgunluğu biz göstermezsek teknik adamlar olarak oyuncular hiç gösteremez. Bir takım bahaneler üreterek yenilgilere kılıf aramak bence yanlış. Önce kendimizi sorgulamak daha sonrada rakiple ilgili açıklamalarda bulunmak lazım” diye konuştu. 

Özdemir, Karşıyaka maçı ile ilgili olarakta “Kalan 10 maçlık dönemde puan cetveline bakıldığında ilk 10 sıradaki takım Süper Lig ve play-off için aday. Bu 10 maçlık dönemde çok şey değişebilir. Karşıyaka’da bakıldığında ilk 6 için en büyük adaylardan. Hem taraftarlarıyla hem de takım anlamındaki kaliteleriyle içeride oynanılacak her maç çok zor. Zaman zaman kötü sonuçlar alabiliyorlar. Ama  bu önemli değil. Her haftayı farklı değerlendirmek lazım. Önemli olan puan açısından Karşıyaka’yı kendimize yaklaştırmamak. Eğer oyuna iyi konsantre olur ve disiplinli oynayabilirsek iyi bir sonuçla dönebiliriz” dedi.

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri