Özcivan: Türk Okullarını Kapatmaya Hiç Kimsenin Gücü Yetmez

Merhum siyasetçi ve fikir adamı Aksekili Osman Yüksel Serdengeçti'nin yeğeni ve öğrencisi maden yüksek mühendisi Alim Doğan Özcivan, Türk okullarının, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladığına yürekten inandığını söyledi. Dayısı...

Merhum siyasetçi ve fikir adamı Aksekili Osman Yüksel Serdengeçti'nin yeğeni ve öğrencisi maden yüksek mühendisi Alim Doğan Özcivan, Türk okullarının, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladığına yürekten inandığını söyledi.

Dayısı Serdengeçti'nin hayallerini bugün Hizmet Hareketi'nin başta Türk cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına Türk okulları açarak gerçekleştirdiğini belirten Özcivan, siyasi irade tarafından cemaate ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik hakaret ve iftiraları duydukça üzüntüden iki büklüm olduklarını kaydetti. İbradı'nın Ürünlü köyünde yaşayan Özcivan, yaptığı açıklamada, Türk okullarının bugün dayısı merhum Serdengeçti'nin hayallerini hayata geçirdiğini ifade etti.

Siyasi iradenin, dün yurtdışında açılan Türk okullarını ve öğretmenlerini alkışlarken bugün kapatılması için girişimde bulunmasını anlamak zorluk çektiğini belirten Özcivan, "ABD Başkanı Barak Obama, ben İstanbul'da Robert Koleji'ni kapatacağım dese bütün Amerika halkı güler. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, ülkesine daha Türk okulu açılmasını istiyor. Dünya bizden okul istiyor, siyasi irade ise kıskançlık, çekememezlik, kin ve öfkelerinden ülkemizin dünyanın dört bir yanında açılan okulları kapatmak için çalışıyor. Merhum dayım Serdengeçti, hayatta olsaydı Türk okullarının kapanmaması için ömrünü vakıf ederdi. Merhum dayımın Turan illerindeki hayallerini bugün Hizmet Hareketi gerçekleştiriyor. Kim ne yaparsa yapsın Anadolu insanının alın teriyle yapılan bu okulların kapatılmasına hiç kimsenin gücü yetmez. Bunları yapanları da hiç zaman affetmez, affetmeyecektirde. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Siyasi iradenin, suçluluk psikoloji içinde Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı hakaretlerin, insan onur ve erdemini ayaklar altına alma seviyesine getirdiğini belirten Özcivan, bu sürecinde geçici bir süreç olduğuna inandığını, Anadolu insanın dünyanın dört bir yanına Yunus Emre, Hoca Ahmet Yesevi ve Mevlana sevgisi götürmede engel olmasına kimsenin gücünün yetmeyeceğine inandığını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri