Özbekistan’ın Otomobil Üretimi Yüzde 9,7 Arttı

Orta Asya’da otomotiv sektöründeki yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Özbekistan, bu yılki otomobil üretimini artırdı.

Orta Asya’da otomotiv sektöründeki yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Özbekistan, bu yılki otomobil üretimini artırdı.

Devlet İstatistik Komitesi verilerine göre bu yıl Ocak–Eylül döneminde yapılan otomobil üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,7 oranında artt. Buna göre yıllık 250 bin kapasiteli Amerikan General Motors ortaklı Andican’ın Asaka Otomobil fabrikasında 2013’ün ilk 9 ayında 192 bin 182 adet binek otomobil üretildi.
Chevrolet markalı üretilen otomobil modelleri arasında Cobalt, 48 bin 273 adetle ilk sırada yer alıyor. Onu 46 bin 562 adetle Nexia modeli takip etti. Özbekistan’daki modellerin en pahalısını oluşturan Captiva’dan 2 bin 9 ve Malibu’dan da 3 bin 811 adet üretildi. 2011’de 230 bin adet binek otomobilin üretildiği Özbekistan’da 2012’de ise 235 bin 518 adet otomobil üretilmişti.

Asaka otomobil fabrikasında üretilen otomobillerin yarısına yakını ihraç ediliyor. Özbekistan’ın otomobil müşterisi ülkeler arasında Rusya Türkmenistan, Azerbaycan, Afganistan, Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve Moldova gibi ülkeler bulunuyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri