Özbekistan’da Parlamento Seçimleri 21 Aralık’ta

Özbekistan’da bu yıl düzenlenecek parlamento seçimleri 21 Aralık’ta yapılacak. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK) Başkanı Mirza Uluğbek Abduselamov, seçimlerin Anayasa gereği, Aralık’ın üçüncü...

Özbekistan’da bu yıl düzenlenecek parlamento seçimleri 21 Aralık’ta yapılacak. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK) Başkanı Mirza Uluğbek Abduselamov, seçimlerin Anayasa gereği, Aralık’ın üçüncü haftasının ilk pazarı olan 21 Aralık’ta yapılacağını söyledi. Abduselamov düzenlediği basın toplantısında seçimlerin, demokratik bir ortamda yapılacağını belirtti. Abduselamov, siyasi partilerce milletvekili adayı gösterme süresinin 17 Ekim’de başlanacağını ve 6 Kasım’da sona ereceğini ifade etti.

50 sandalyeli parlamento için yapılacak seçimin resmi süreci ise 15 Eylül itibariyle başlıyor. Seçime adalet bakanlığında kaydı bulunan siyasi partiler aday gösterebilecek. Özbekistan yasalarına göre, 150 sandalyeli parlamentonun 135 milletvekili partilerden, geri kalan 15 milletvekili ise Özbekistan Ekoloji Hareketi (ÖEH) tarafından seçilecek.

31 milyon nüfuslu Özbekistan’da yaklaşık 20 milyon seçmen bulunuyor. Seçmenler 135 ayrı seçim bölgesinde sandık başına gidecek.

Özbekistan’da bir önceki parlamento seçimleri 27 Aralık 2009’da yapılmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri