Özalan Sağlık Ocağı’nın temeli atıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından arsa tahsisi yapılan ve inşaatı yüklenilen Özalan Sağlık Ocağı ile Özalan Emekli Konağı temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Özalan Mahallesi Eski Sille Caddesinde düzenlenen törene Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakçı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl sağlık Müdür Vekili Dr. Bahattin Akyürek, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Yusuf Ayık, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Her hafta farklı bir temel atma ve açılış töreni gerçekleştirdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Belediyecilik hizmetlerinde hemşehrilerimizin ihtiyacı olan bir çok alanda proje üreterek bu projeleri hayata geçirerek tahmin edilenin ötesinde bir atılım gerçekleştirmektedir. Selçuklu halkı hangi mahalleye giderse gitsen belediyemize ait bir eseri mutlaka görme imkanına sahiptir. Özalan Emekli Konağımız fonksiyonellik ve yapı kalitesi olarak örnek bir yapı olacaktır. Sağlık Ocağımız Aile Hekimliği uygulaması ile farklı bir öneme kavuşacaktır. Bu iki büyük projenin aynı anda temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Selçuklu Belediyesinin sağlık alanındaki yatırımlarının örnek olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bahattin Akyürek de, Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan sağlık ocaklarının vatandaşlara şifa dağıttığını ifade etti. Sağlık Ocağı ve Emekli Konağı gibi sosyal yaşam alanlarının önemine vurgu yapan Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ise, “Sağlık ocaklarımız mahallemizdeki komşularımız gibidir. Ne zaman ihtiyacımız olsa bir komşumuzun kapısını çalarmış gibi en küçük sağlık ihtiyacımızda gerek koruyucu gerek teşhis gereksi tedavi amaçlı olarak Sağlık Ocaklarımızdan faydalanıyoruz. Emekli Konağı ise hemşehrilerimizin birlikte vakit geçirmeleri, yaşamlarının devamında rahatlıkla sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri açısından önem arz etmektedir. Bu iki yatırımı makul zaman ve makul maliyetle yerine getiren Selçuklu Belediyesini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Temeli atılan Özalan Sağlık Ocağı 230 günde, Özalan Emekli Konağı ise 220 günde tamamlanacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri