Özak: Siyaset, sporun emrinde olmalı

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile birlikte katıldığı toplantıda, gençliğe verdikleri öneme değinerek, Gençliğin sorunlarıyla ilgilenen bir müdürlük kurulması için çalışacağız.

Yurt-Kur bize bağlandı, bu bizim için çok sevindirici bir durum. Konaklama konusunda yurtların önemi çok büyük. Bu bizim için de büyük bir avantaj olacak” dedi.  Faruk Özak, sporun yeni statüsüne ilişkin de şunları söyledi: “Kulüplerin diğer derneklerden ayrılması gibi konularda yasalar ve kanunlar çıkarmaya devam edeceğiz. Siyasetin, sporun ve futbolun emrinde olmasını istiyoruz. Sporda demokratik bir yapıya, herkese eşit bir şekilde davranmaya özen göstereceğiz. Çabuk hızlı, doğru karar alınmadıkça sporun gelişeceği öngörülemez.”

SPORUN ALTYAPISINI TAMAMLAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Türkiye’nin birçok yerinde tamamlanamayan spor tesislerinin bulunduğuna dikkati çeken Özak, şöyle konuştu: “Ancak bizim öncelikli işimiz bu tesisleri tamamlamak için gayret göstermek. Sporun altyapısını ve fiziki altyapısını tamamlamak için çalışacağız. Yetenekli ve başarılı gençlerimizi uğraştıkları spor dallarına yönlendirmek için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Sporu seviyoruz, sporu seyretmeyi seviyoruz, ancak spor yapmayı sevmiyoruz. Bu konuda daha verimli olmamız gerekiyor. Spor yapan gençler yetiştirmemiz gerekiyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da spor şurası yapıldı. Spor şurası çok önemli, ancak ülkemizde spor şurası var, gençlik şurası yok. Gençlerimizi spora daha fazla yönlendirmemiz için gayret sarf etmeliyiz. YÖK ile konuşuyoruz. Spor eğiticilerini yetiştirmemiz gerekiyor. Bu konuda çalışmalar yapacağız. Bilinçli, sporu iyi bilen, eğitimli gençlere ihtiyacımız var. Daha çok spor yapalım. Bunu özendirecek çalışmalar yapacağız. Ülke sporunu daha iyi noktaya getirmek için buna ihtiyacımız var.”
HEDEFİMİZ 2020 YAZ OLİMPİYATLARI
Erzurum’da 2011 Kış Olimpiyatları ile ilgili büyük tesislerin yapıldığını vurgulayan Faruk Özak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların hepsinin ihalesi yapıldı. 2011 Dünya Gençlik Festivali Trabzon’da yapılacak. Bu organizasyonla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz 2020 Yaz Olimpiyatları. İnşallah Türkiye’nin lobisi, ekonomik durumu, faaliyetleri yeterli olur ve biz bu organizasyonu gerçekleştiririz. Milli Eğitimle sporu birleştirerek daha çok spor yapmayı, gençleri spora daha çok özendirmeyi hedefliyoruz. Asıl hedefimiz bu.”
Bakan Özak, devşirme sporcularla elde edilen başarılar hakkında görüşünün sorulması üzerine, “Bu konuda eğer sporcunun yararı varsa değerlendirebilir diye düşünüyorum. Ancak gençlerimizin önünü açıp onlara yer vermemiz gerekiyor” yanıtını verdi. Ödül yönetmeliğinden antrenörlerin çıkarılması konusundaki bir soruyu ise Özak, “Ödül yöneltmeliğinden antrenörlerin çıkarılması söz konusu değil. Ödül yöneltmeliğinde eksik konular olabilir. Bu konuda çalışmalar yapılacaktır. Yöneltmelikte olmayan federasyonlarla işbirliğine girerek bu durumu denetleyeceğiz” şeklinde yanıtladı.  Özak, Fatih Terim ve milli takımla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi: “Fatih Terim çok başarılı, deneyimli bir antrenör. Dünya Kupası finallerine katılma yolunda bazı avantajları kaybettiğimiz ortada. İnşallah önümüzdeki 4 maçı kazanıp gruptan çıkacağız. Bu konuda en yetkili isim Fatih hocadır.” 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri