Özak: Oyunlarda başarılı olamadık

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Akdeniz Oyunları ile Üniversite Oyunları çakıştığı için bu oyunlarda başarılı olamadık dedi.

Sırbistan’nın başkenti Belgrad’da devam eden 25. Üniversite Yaz Spor Oyunları için bu ülkeye gelen Bakan Özak, yaptığı açıklamada, oyunlarda başarılı olamamalarının nedenini Akdeniz Oyunları’na bağladı. Özak, oyunlarda başarısız sonuçlar alındığının farkında olduğunu belirterek, “Oyunların çakışması nedeniyle sporcularımızın bir bölümünü Belgrad’a getiremedik. Buraya gelen diğer sporcularımız da yorgun. 2011 yılında Erzurum’da yapılacak Üniversite Kış Oyunları, Türkiye için büyük bir sınav olacak. Daha önümüzde 1.5 yıl var. Önümüzdeki hafta Erzurum’da denetlemeler yapılacak. Türkiye, dev organizasyonlardan başarıyla çıkıyor. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ve 2012 Golf Şampiyonası’nı da başarılı bir şekilde düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Özak, dünyada başarılı sporcuların eğitimleriyle sporu birlikte yürüttüğünü vurgulayarak, şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili bir devrim başlatacağız. 16-17 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu ile 2 günlük bir çalıştay düzenleyeceğiz. Türkiye’de sporun daha iyi yerlere gelebilmesi için bakanlığımız, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, diğer federasyonlar ve kurumlarla koordinasyon sağlayarak alt yapısını oluşturacak.” Bakan Özak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in TRT’nin 24 saat spor yayını yapacağı bir kanalın çalışmasını yaptığını da sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri