Özak: Konyaspor zor durumda

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Hükümet olarak devletin elini spordan tamamen çektiklerini ve federasyonları özerkleştirdiklerini belirterek, sporda demokrasiyi getirdiklerini söyledi.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen "Yılın En'leri" ödül törenine katılmak üzere Konya'ya gelen Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, ilk olarak Konya Valisi Osman Aydın'ı ziyaret etti. Vali Aydın'dan Konya hakkında kısa bir bilgi alan Bakan Özak, gazetecilerin, "Şampiyon hangi takım olur" sorusu üzerine, "Son maçlara bakıldığında Beşiktaş'ın gerek performansı, gerekse motivasyonu oldukça iyi. Bu nedenle Beşiktaş'ı şampiyonluğa daha yakın görüyorum. Zaten önümüzde bir maç kaldı. Matematiksel olarak da Beşiktaş şampiyonluğa daha yakın. Ama Sivas da bir sürpriz yapabilir" dedi. Düşme potasında bulunan Konyaspor'un durumu ile ilgili soruya ise Bakan Özak, "Konyaspor şu anda zor durumda. Geçen hafta oynadığı maçı kaybetmesi işi büsbütün zora soktu. İmkanı ve alt yapısı fazla olan şehirlerimizdeki kulüplerimiz daha başarılı olabilir. Bunlardan birisi de Konya. Konyaspor, daha başarılı olabilirdi ama nedense olamadı. İnşallah Konyalılar üzülmezler. Burayı üzmeyelim derken, başkasının üzülmesini de istemeyiz ama Konyaspor'un durumu zor" dedi.

Bakan Özak, Antalya'da belediye başkanlığı seçimlerinin kaybedilmesi üzerine Antalyaspor'un ligden düşürüleceği iddiaları ile ilgili soru üzerine; "Böyle bir soruya yanıt bile verilmez. Bu çok saçma bir iddia. Biz Hükümet olarak spordan devletin elini tamamen çektik. UEFA tarafından talep edilen futbolda tam demokrasiyi hayata geçirdik. Yani biz siyaset ve meclis olarak artık futbolla uğraşmayacağız. Biz sporda şiddet yasası, doping, kulüpler yasası, İddaa, Spor Toto'dan kulüplerin gelirlerini nasıl attırabiliriz gibi durumlarla uğraşabiliriz. Biz sporda demokrasiyi sağlayan bir iktidarız. Federasyonları özerk yaptık. Artık onlar kendi ayakları üzerinde dursunlar" şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri