Öz: Erdoğan 'Milli Görüş Gömleği'ni giymeli

SP GİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Başbakan'ın Milli Görüş Gömleği'ni yeniden giymesi gerektiğini söyledi

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Başbakan'ın 'Erbakan'ın yolundayız' sözünü gerçekleştirmesi için çıkardığı Milli Görüş Gömleği'ni yeniden giymesi gerektiğini söyledi

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi, 20'inci ve 21'inci dönem Konya Milletvekili Hasan Hüseyin Öz gündeme ilişkin sorunları değerlendirdi. Türkiye'nin uğraşması gereken gündemlerin sürekli başka gündemler ile değiştirildiğini söyleyen Öz, “Gerçek gündem sürekli başka gündemler ile değiştiriliyor. Perde arkasında bizim istemediğimiz olaylar yaşanıyor. Türkiye'de 60'dan fazla siyasi parti var, bu partilerin belli düşünceleri ve konuları var. Bunların içinden halkımız beğendiğine oy vererek o partiyi iktidara getirmeye çalışıyor. Parti seçmeyi bir kenara bırakmalı. Çünkü parti seçerken istemediğimiz durumlar ile karşı karşıya geliyoruz. Yolumuzu öncelikli olarak seçmeliyiz. Hangi hedefe ulaşmalıyız, bunun kararını alalım” dedi.

İKTİDAR PARTİLERİNİN HEPSİ AB'Yİ İSTİYOR

İktidara gelen partilerin ilk hedeflerinin ülkeyi Avrupa Birliği'ne (AB) sokmak olduğunu dile getiren Hasan Hüseyin Öz, “Bizim önümüze AB diye bir yol koydular. Ülkenin başına gelen iktidarlar 50 yıldır bu çizgi üzerinde koşuşturuyor. AB Hristiyan birliği topluluğudur. Onlar güçlerini birleştirerek, daha güçlü hale gelmeye çalışmak, kendi hayat tarzları ve düşüncelerini dünyaya kabul ettirmek için bu birliği kurdular. Biz de 50 yıl öncesinden başlayan bir macera ile bu ülkeler arasında dahil olmak istedik, bu hedef için çalışıyoruz. İktidara gelen partilerin de yaptıkları ik icraat oraları ziyaret etmek” diye konuştu.

HER YIL 50 MİLYAR TL FAİZ VERİLİYOR

Türkiye'nin her yıl küçük bir ilini faiz karşılığında verdiğini aktaran SP GİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz, “İlerleme raporu adı altında Avrupa'nın istediği adımları atmaya çalışıyoruz. Türkiye'de 50 yıldır yapılan hizmet bu. Bütçe rakamlarına baktığımız zaman her yıl 50 milyar TL'lik faiz ödeniyor. Bu para tanesi 100 bin TL olan 50 bin tane ev demek. 50 bin ev de 200 bin nüfuslu bir il demektir. Biz 50 yıldır her yıl bir ilimizi faiz karşılığında veriyoruz” ifadelerini kullandı. Özelleştirmeler ile yatırımların batılıların eline geçtiğini de aktaran Öz, “Özelleştirmeler yapıyorlar ve devletin elindeki fabrikaları, işletmeleri satıyorlar. Bunların neticesinde, devletin elinde durmadan para kazanan tesisler tek tek batılıların eline geçiyor. 50 yıllık süreçte bütün yatırımlar batılıların eline geçmiş durumda. Onların verdiği reçeteler ile bankaların yüzde 50'inden fazlası, borsanın da yüzde 70'inden fazlası batılıların eline geçti” dedi. Öz, Türkiye'nin en büyük sorunu olan terörü de destekleyenlerin batılılar olduğunu söyledi. Öz, Batılıların Türkiye'yi ele geçirmek için defalarca harekete geçtiğini ifade ederek “Batılılar bu ülkeyi ve ülke insanlarını yok etmek istiyor. Bu bir tarihsel gerçektir. Bu gerçeğin altını çizmek gerekir. Tarihimizde bu batılılar tam 19 defa bütün güçlerini birleştirmişler, bu ülke insanını yok etmek için haçlı seferleri düzenlemişlerdir. Ama bizi yok edemediler, Çanakkale'de ve Kurtuluş Harbi'nde gereken cevabı aldılar. Askeri güç ile bu milleti yok edemeyeceklerini anladılar ve tutum değiştirdiler” diye konuştu. Öz, batılıların Türkiye'yi savaş ile ele geçiremeyeceğini anlayınca, milleti güçsüz ve sefil bırakmayı düşündüklerini, bu milleti borçlandırarak yok etmeye çaba harcadıklarını belirtti.

BAŞBAKAN MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİ'Nİ GİYMELİ

AKP'nin 4. Olağan Kongresi'nde Başbakan Erdoğan'ın, "Bizim yolumuz, merhum Adnan Menderes'in, merhum Turgut Özal'ın, merhum Necmettin Erbakan'ın yoludur” sözünü de eleştiren Öz, “Erbakan Hoca ile ilgili sözlere bizim cevap vermemiz lazım. Eğer gerçekten Erbakan Hoca'nın yolunda ise Milli Görüş Gömleği'ni geri giymelidir. Çünkü AKP'yi kurarken, Milli Görüş Gömleği'ni çıkardı. Bunun yanında, ikinci isteğimiz de Eş Başkanı olduğu Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) başkanlığından vaz geçecek. Çünkü Erbakan Hoca'mızın bir eline ayı, diğer eline güneşi verseniz BOP Eş Başkanlığı'nı asla kabul ettiremezdiniz. Üçüncü isteğimiz, Avrupa Birliği sevdasından vazgeçmeli. Son olarak da, Erbakan Hoca'nın yolunda ise ve bu yolda gitmek istiyorsa Hocamızın kurduğu D8'i ayağa kaldırması gerekir” diye konuştu. Elinde bulunan fotoğraf ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Saadet Partisi ve Milli Görüş'ün yolunun ayrı olduğunu söyleyen SP GİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz, “Bu fotoğrafın bir tanesinde, Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız, papa heykelinin önünde AB Anayasası'nı imzalıyor. AB Anayasası'nı kabul ettiklerini teyit ediyorlar. Papa heykelinin önünde. Bu günkü hükümetin ve AB'nin fotoğrafıdır. Diğer resimde de liderimiz Erbakan Hocamızın Başbakanlığı döneminde kurulan D8'in ardından Çırağan Sarayı'nda 8 tane İslam ülkesinin devlet başkanları ve bakanları D8 için imza attılar. Millete soruyoruz, siz papanın heykelinin önündeki yerde mi yer almak istersiniz yoksa, 8 tane İslam ülkesinin bulunduğu karenin içinde mi yer almak istersiniz? Milletimizin vermesi gereken karar bu” ifadelerini kullandı.

 

merhabahaber.com / MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri