Oyunlar araç olmalı

Genel Müdür Akgül: Akdeniz Oyunları bir amaç değil, bizim için 2012nin aracı olmalıdır
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Formula 1’in işletmesiyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, konuyu ilerleyen günlerde yetkililerle ele alacaklarını söyledi. Formula 1 yarışlarının tanıtım anlamında büyük bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Akgül, “Bunun işletmesini ülkemizde şu anda Formula 1 kendisi yapıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile yapılan anlaşma gereği Formula 1 işletiyor. İşletmede ciddi sıkıntılar var. Formula 1 yetkilileriyle konunun ilgilisi federasyonlarımız Motosiklet ve Otomobil Sporları ile görüştüm. Bu işletme problemlerini önümüzdeki günlerde masaya yatıracağız. İşletme anlamında belki farklı bir model uygulayacağız. İşletme anlamında İstanbul Park çok ciddi zarar ediyor. Bunu farklı bir yöntemle ele alabiliriz” diye konuştu.
2010 DÜNYA BASKETBOL ŞAMPİYONASI’NIN ADRESİ TÜRKİYE
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın kesin olarak Türkiye’de kaldığını söyledi. Herkesin gözünün basketbol ile ilgili yapacakları şampiyonada olduğunu ifade eden Akgül, “Geçtiğimiz günlerde konuyla alakalı olarak Cenevre’ye davet edildik. FIBA, geç kalmamızdan dolayı B planını hep gündemde tutuyordu. Burada kesin olarak B planını gündemden kaldırdıklarını bize ifade ettiler” diye konuştu.
Şampiyonanın yapılacağı Ankara ve İstanbul’da herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını vurgulayan Akgül, şunları söyledi: “FIBA’nın burada bir danışmanlık firması var. Bizim tüm inşaat alanlarımızı geziyor ve bağımsız olarak denetliyorlar. İstanbul ve Ankara’da herhangi bir sıkıntımız yok. İstanbul’daki inşaat sürüyor, Ankara’da da ihale yapıldı ve temel kazıları başladı. Ankara’da da sıkıntımız yok. Antalya’da çok ciddi bir sıkıntı yaşadık. Antalya’ya yeni bir yönetim geldi. Yeni yönetim, önceki yönetimin onayladığı planlardan vazgeçti. Burada çok ciddi bir sıkıntı yaşadık. Bu sıkıntı devam ediyor. Bunun alternatifi olarak biz FIBA’ya Kayseri’yi önerdik. Kayseri’de yeni bir salonumuz var. Gittiler, gördüler, olabilir dediler.”
AKDENİZ OYUNLARI’NDA HEDEF İLK 3 İÇİNDE YER ALMAK
Akdeniz Oyunları’nda, Avrupa’nın en büyük ülkeleriyle her zaman madalya sıralamasında ilk 3 içinde yer aldıklarına dikkati çeken Yunus Akgül, “Hedefimiz madalya sıralamasında yine ilk üç içinde yer almak” dedi. Akgül, sporcu sayısı olarak da ev sahibi İtalya, İspanya ve Fransa ile birlikte en büyük sporcu kafilesini oluşturduklarını belirterek, “En yüksek katılımla gidiyoruz. 28 branştan, 27’sine katılıyoruz. Hedefimiz yine madalya sıralamasında ilk 3 içerisinde yer almak. Ancak ben federasyonlarımıza şunu söyledim. 2012 hedefi olmayan hiçbir sporcuyu Akdeniz Oyunları’nda istemiyorum. Bir tane daha fazla madalya almış olmak, bizim için çok fazla birşey ifade etmiyor. Akdeniz Oyunları bir amaç değil, bizim için bir araç olmalıdır. 2012’nin bir aracı olmalıdır. Dolayısıyla federasyonlarımızdan kesinlikle ve kesinlikle 2012’de madalya kovalayabilecek sporcuların buraya getirilmesini istedim” şeklinde konuştu.
Genel müdür Yunus Akgül, Erzurum’daki 2011 Universiad Kış Oyunları ve Trabzon’daki 2011 Avrupa Gençlik Oyunları ile ilgili çalışmalarını sürdüğünü belirterek, şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti. Erzurum’a 15 gün önce Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu’ndan (FISU) denetim heyetinin geldiğini anlatan Akgül, “Erzurum’daki Universiad için çalışmalarda her şey gayet güzel. 15 gün önce konuyla ilgili FISU’dan bir denetim heyeti geldi ve teşekkür ederek gittiler. Yapısal anlamda tüm ihalelerimizi gerçekleştirdik. Bütün tesislerimizin inşaat çalışmaları başlamış durumda. Daha önce genel koordinatör bendim. Genel müdürlüğe atandıktan sonra tabii ki bir genel koordinatör yenilenmesi olacak. Onun çalışmalarını yapıyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.
ÇERÇEVE STATÜ DEĞİŞİYOR
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yeni federasyon seçimlerinde, çerçeve statüde çok ciddi değişiklikler yapacaklarını belirtti. Federasyonların özerk olduktan sonra yeni hazırladıkları çerçeve statüye göre ilk seçimlerini yaptıklarını hatırlatan Akgül, sözlerini şöyle tamamladı: “Tabii ki, ilk olaylarda bazı sancılar yaşanır. Bunların sıkıntılarını biz de yaşadık. Bu sıkıntılardan yola çıkarak, ikinci seçimler için çerçeve statülerde çok ciddi değişiklikler yapacağız. Bunu taraflarla görüşerek, konsensüsü sağladık. Federasyonlarımızla sürekli görüşüyoruz. Eski çerçeve statüdeki sıkıntılar neydi, şimdi nasıl düzeltebiliriz, bunların hepsini teker teker elden geçirdik ve yeni seçimlerimiz yeni çerçeve statüye göre olacak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri