''Öyle çalışalım ki Türk sistemi olsun"

Başbakan Erdoğan, başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Brunei temaslarının ardından Türkiye'ye dönüşte gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Başkanlık sistemi, idam tartışmaları ve terör vardı.

''Öyle çalışalım ki Türk sistemi olsun"

Erdoğan, başkanlık sistemi ile ilgili "Başkanlık sistemini tartışıp, faydalı yanlarını alalım, öyle çalışalım ki Türk sistemi olsun" ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;

"Ben illa ABD sistemi olsun demiyorum. öyle çalışalım ki Türk sistemi olsun. Çok farklı sistemlerin bize faydalı yanlarını alalım, kültürel ve toplumsal yapı farklılığı nedeniyle uygulayamayacağımız yanlarını ayıklayalım. Katılımcı karar alma sistemi oluşturalım, tartışalım" dedi.

"Başkanlık sistemi koalisyonları bitirir"

Başbakan Erdoğan; "Şahsım için anayasa mantığı yanlıştır. Farklı cumhurbaşkanları ile çalıştık. Anayasa mahkemesine ait olan yerindelik kullanan cumhurbaşkanı yürütmeye vakit kaybettirir, işini zorlaştırır. Bugün biz Cumhurbaşkanımız ile uyum içindeyiz ama yarın aynı sıkıntı olmayacağı nereden belli. Başkanlık sisteminin avantajı koalisyon tehdidini ortadan kaldırmasıdır" diye konuştu.

''Olaya öldürülenler açısından bakmak lazım''

Başbakan Erdoğan, idam tartışmalarına açıklık getirdi.

Erdoğan; "Olaya öldürülenler açısından bakmak lazım. Siyasi suçlarla ilgili olarak değil ama terör ve ölüme sebebiyet verme kapsamında idamı tartışmak elbette mümkün olabilir" dedi.

''Bölücü örgütün başı da dağa güvenmiyor''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütüne net mesajlar verdi. Bölücü örgüt lideri ile dağ kadroları arasında güven olmadığını söyleyen Başbakan şöyle konuştu:

Sosyo ekonomik olarak bölgeye yapılan yatırım 79 yıllık Cumhuriyet döneminde fazla ama bölücü terör örgütü, onun uzantısı olan parti bölgeye yatırım istemiyor. Zaten bölücü örgütün başı da dağa güvenmiyor."

Başbakan Erdoğan, Suriye konusunda ABD başkanı Barack Obama ile bir görüşme gerçekleştireceklerini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, Meclis darbeleri araştırma komisyonuna çağırılması durumunda konuyu değerlendireceğini belirtti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri