"Öykünün Hafızası" konulu program düzenlendi

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Konya Şubesi tarafından "Öykünün Hafızası" konulu program düzenlendi.

Konya’da 15 günde bir Cumartesi günleri TDED Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen edebiyat-hayat temalı programlar özellikle genç kitleler tarafından büyük ilgi görüyor. Bu haftanın programı İki Doğu İki Batı derneğinin konferans salonunda yapıldı.

"Öykünün Hafızası" söyleşisinde Öğretmen-Yazar Emine Acar ve Yazar Ali Güney konuşmacı olarak yer aldılar. Programın moderatörlüğünü Yazar Mehmet Kahraman yaptı. Kahraman, toplumsal hafızanın hikayedeki öneminden bahsetti ve öykülerinde toplumsal hafıza nereye denk düşüyor sorusuna kendi yazma serüveninden açıklamalar getirdi.

Güney, şehrin, mekanın ve toplumun hafızasını aktarırken öykünün gücünü kullanmak gerektiğinin altını çizdi. Acar ise ilhamını çalışan ve öyküler yazan bir kadın olarak aile, çocuk, iş ve okuldan oluşan bir hayatın içinden aldığını, öykünün insanı takip ettiğini düşündüğünü ifade etti. Program katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ve TDED Konya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Muammer Ulutürk’ün konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri