Oyak’ı yenmeliyiz

Üniversitesporda Oyak Reno karşılaşması öncesi camia tek vücut haline geldi. Mersin yenilgisiyle Play-Off hedefi yara alan sarı-mavililer Cumartesi günü kazanarak rahatlamak istiyor

BEKO Basketbol Ligi 25.hafta karşılaşmasında Cumartesi günü 17:00’de Oyak Reno’yu konuk edecek temsilcimiz zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını 19 Mayıs Spor Salonu’nda sürdürüyor. Pınar Karşıyaka, Casa Ted Kolejliler ve Kepez maçlarını kazandıktan sonra Mersin’e yenilen sarı-mavililer Oyak maçıyla tekrar çıkışa geçmek istiyor. Son 4 maçın 3’ünü kazanmasına rağmen ligde henüz rahat bir nefes alamayan temsilcimiz Oyak karşısında galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Taraftarının önünde oynadığı maçlarda rakiplerine kök söktüren Üniversitesporlu oyuncular Oyak’ı da geçerek, ligde kalma şansını son ana kadar sürdürmek istiyor. Temsilcimizde eksik ya da cezalı bir oyuncu bulunmuyor.

Ligde 24.hafta itibariyle 11’er galibiyeti bulunan Pınar Karşıyaka ve Oyak Reno takımları,  10 galibiyetli Banvit ve 9’ar galibiyeti bulunan Erdemir ve Darüşşafaka ve temsilcimizden daha rahat bir pozisyondalar. Aliağa ve Kepez takımları da 8’er galibiyetle ateş hattında bulunuyor. 13 galibiyeti bulunan ve Play-Off’ için avantajlı konumda olan Mersin Büyükşehir Belediyespor hariç, 8 takım ateş hattında bulunuyor.Genel Kaptan Murat Çetinkaya, Oyak karşısında kazanmaktan başka bir şey düşünmeyeceklerini söyledi. Ligde yarışın son ana kadar kıran kırana süreceğini vurgulayan Çetinkaya, kalan 6 maçtan 4’ünü kazanmak zorunda olduklarını belirtti. Oyak maçının, ligdeki durumlarını belirlemesi açısından önemli olduğunun altını çizen Çetinkaya, “Evimizde oynamanın avantajını kullanarak sahaya çıkacağız. Seyircimize bu karşılaşmada yine büyük iş düşüyor. Bizi son ana kadar desteklesinler ve bir an olsun susmasınlar. Oyak bizden biraz daha rahat bir konumda bulunuyor. Onlar Play-Off için kazanmak isteyecek biz ise bu maçı alıp kümede kalma iddiamızı son ana kadar sürdürmenin hesaplarını yapacağız. Şu ana kadar Casa dışında düşen takımın belli olmaması da alt sıralardaki mücadeleyi heyecanlı hale getirdi. Umarım Cumartesi günü kazanırız” dedi.
PLATİN: PLAY-OFF İÇİN AVANTAJLIYIZ
Beko Basketbol Ligi takımlarından OYAK Renault’nun antrenörü Yücel Platin, Bandırma Banvitspor’u uzatma dakikalarında 92-86 yenerek Play-Off’a katılma adına önemli bir avantaj yakaladıklarını söyledi. Platin, yaptığı açıklamada, seyri güzel bir maç olduğunu, güçlü rakipleri karşısında yüksek tempolu oynanan karşılaşmada disiplini hiç kaybetmeden sonuca giderek, üst üste üçüncü galibiyetlerini aldıklarını kaydetti. Karşılaşmanın normal süresinin 75-75 eşitlikle tamamlandığını anımsatan Platin, “Play-Off’a katılma adına önemli bir avantaj yakaladık. Tribünleri doldurarak bizi destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
Platin, Cumartesi günü oynanacak maçta Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’ni yenmek istediklerini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri