Oy Ve Ötesi Dernek Oldu

30 Mart yerel seçimleri öncesi kurulan Oy ve Ötesi isimli platform, aynı isimle dernek kurdu. Oy ve Ötesi, resmi internet sitesinden duyurduğu derneğin faaliyet amacını üç ana başlıkta duyurdu. Duyuruda, "Gönüllü sandik gözlemci organizasyonumuzu...

30 Mart yerel seçimleri öncesi kurulan Oy ve Ötesi isimli platform, aynı isimle dernek kurdu. Oy ve Ötesi, resmi internet sitesinden duyurduğu derneğin faaliyet amacını üç ana başlıkta duyurdu. Duyuruda, "Gönüllü sandik gözlemci organizasyonumuzu genişletmek ve etkinleştirmek, (2) seçim sistemindeki aksaklıkların giderilmesine yönelik bir baskı grubu olmak ve son olarak (3) bölgesel önceliklendirme haritası ve sosyal entegrasyon çalışmalarımızı tüzel bir kişilik altında gerçekleştirmek için 24 Nisan 2014 itibariyle Oy ve Ötesi Derneği’ni kurduk.” denildi.

http://oyveotesi.org sitesinde yayınlanan bilgilerde şu ifadelere yer verildi: “Bizler, OY ve ÖTESİ olarak, tamamen gönüllü ve siyasi partilerden bağımsız sekiz genç birey olarak yola koyulduk. Bir avuç insan olarak başlayan girişimimiz dört ayda şeffaf ve demokratik seçim bilincinin yerleşmesini isteyen 30.000’in üzerinde gönüllüden oluşan bir gönüllü platformuna dönüştü. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İstanbul’da ve 1 Haziran 2014 Yalova’da tekrar eden seçimlerde sandıklarımıza sahip çıkmak üzere sandıklarda gönüllü gözlemcilik yaptık ve sayım tutanaklarını topladık. Gönüllülerimizin emeği, istekliliği ve yoğun katılımıyla onların omuzunda yükselen bu girişimde gördük ki Oy ve Ötesi’nin sandık başındaki tecrübesi tarafsız kalarak görüşü birbirinden farklı binlerce insanı bir araya getirmesi ve beraber uyum içinde çalışabildiklerini öncelikle kendilerinin, sonra da toplumun deneyimlemesi oldu.

Oyumuza sahip çıkmanın ‘ötesi’nde ülkemizde geçireceğimiz daha güzel günler için geleceğe katkıda bulunmak misyonumuzu sürdüreceğimiz 3 farklı alandaki ÖTESİ çalışmalarımızı belirledik. (1) Gönüllü sandik gözlemci organizasyonumuzu genişletmek ve etkinleştirmek, (2) seçim sistemindeki aksaklıkların giderilmesine yönelik bir baskı grubu olmak ve son olarak (3) bölgesel önceliklendirme haritası ve sosyal entegrasyon çalışmalarımızı tüzel bir kişilik altında gerçekleştirmek için 24 Nisan 2014 itibariyle OY ve ÖTESİ Derneği’ni kurduk.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri