Ovadan daha çok yararlanmalıyız

2011 yılının hububat açısından verimli bir yıl olduğunu anımsatan Özkan Taşpınar, Konya Ovası'ndan daha çok yararlanılması için gerekli çalışmaların ve projelerin yapılması gerektiğini dile getirdi

2011 yılının hububat açısından verimli bir yıl olduğunu anımsatan Özkan Taşpınar, Konya Ovası'ndan daha çok yararlanılması için gerekli çalışmaların ve projelerin yapılması gerektiğini dile getirdi

 

 

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi düzenlediği iftar yemeğiyle ZMO üyelerini ve ziraat mühendislerini buluşturdu. Öncü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine; Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, sivil toplum kuruluşu ile oda temsilcileri katıldı. ZMO Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar ve yönetim kurulu üyeleri, misafirleri kapıda karşıladı. İftar yemeği sonrası konuşma yapan Özkan Taşpınar, Ramazan ayının ülkenin birlik ve beraberlikleri güçlendirmesini dileyerek, davetlerine teşrif eden tüm konuklara teşekkür etti.

 

'HUBUBAT AÇISINDAN VERİMLİ BİR YIL GEÇİRDİK'

 

2011 yılının hububat açısından çok verimli bir yıl olduğunu belirten ZMO Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, "Konya tarımın başkenti olduğunu bu yılki verimiyle bir defa daha gösterdi. Şehrimizin hububat veriminin çok olması sadece bölgemizdeki çiftçinin faydasına olmuyor, ülkemizin de yararına oluyor. Tarım açısından verimli bir yıl geçirildiği için çiftçi arkadaşlarımız çok memnun. Bu yıl çiftçi arazisinden fazla verim alması sağlayan neden yağışların çok olmasıydı. Tarım arazilerimizin sulanmasıyla her yıl bu verimi elde edeceğizdir. Kaliteli ve makineli tarım ile topraklarımızdan daha fazla verim elde edeceğizdir. Topraklarımızdan daha fazla yararlanmanın yolunu aramalıyız. Biz ZMO olarak ovamızdan daha fazla verim elde edilmesi için çalışıyoruz, bundan sonrada bu yönde çalışacağımızı belirtiyoruz" dedi.

 

İçinde toplantı salonu olan bir binaya taşındıkları için daha etkin çalıştıklarını da dile getiren Taşpınar, "Üyelerimizin uzun süredir beklediği geniş ve ferah bir ZMO'ya geçtiğimiz aylarda taşındık. Yeni ZMO binamızda daha fazla ve etkin çalışıyoruz. Üyelerimize böyle bir yeri kazandırdığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

 

'ÜÇ DEĞER İYİ KORUNMALI'

 

Dünyada üç önemli kaynağın iyi korunması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise, "Ülkeler tarım, enerji ve can güvenliği kaynaklarını iyi korumalı ve iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bu üç kaynak elden giderse o ülkeden sağlıklı bir şey beklenmez. Bu üç kaynak ülkeler için hayati öneme sahiptir. Türkiye bu üç kaynağa sahip. Ülkemizin tarım arazileri yeterli, enerji kaynakları var ve genç nüfusa sahip. Bu kaynakları iyi değerlendirmeliyiz" diye konuştu. Doğu Afrika'da yaşanan kuraklık nedeniyle açlıkla mücadele edene insanların zor durumuna da değinin KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, "Ülkemizin ve Konyalı hayırsever insanlarımız yardımlarını bu ülkelere de götürecektir. Konyalı insanlar nerede bir ihtiyaç sahibi insan görse oraya gitmiştir. Doğu Afrika'ya da Konya olarak yardımlarımızı götüreceğiz" dedi.

 

MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri