ÖTV ve KDV indirimleri devam edecek mi?

ÖTV ve KDV indirimleri 31 Aralık'ta sona eriyor. Vatandaş ve indirim sayesinde nefes alan şirket temsilcileri uygulamanın kalıcı olmasını talep ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasıyla 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren ve Aralık ayının sonuna kadar devam edecek ÖTV ve KDV indirimlerinin bitmesine son 10 gün kaldı. ÖTV ve KDV indirimlerinden yararlanamayan vatandaş, ÖTV ve KDV indirimlerinin devam edecek mi? sorusuna yanıt arıyor.

Ekim ayım ayının sonunda yapılan Vergi Denetim Toplantısı’nda yükselen ve önüne geçilemeyen enflasyonu durdurmak ve piyasalara hareketlilik sağlamak amacıyla hükümetin ÖTV ve KDV indirimine gideceğini açıklamıştı. Yapılan ÖTV ve KDV indirimleri otomotivden, beyaz eşyaya, mobilyadan, konuta 6 başlıkta toplanmıştı. 31 Aralık’ta sona ereceği önceden belirtilen vergi indirimlerinin sona ermesine 10 gün kala vatandaş indirimlerin devam etmesini bekliyor.

Sektör temsilcileri yapılan ÖTV ve KDV indirimlerinin kısmen de olsa piyasalara nefes aldırdığını belirtirken 1 Ocak itibariyle vergi indirimi sayesinde ayakta kalan sektörlerin büyük sıkıntıya girebileceğini açıkladı.

ÖTV VE KDV İNDİRİMLERİ KALICI OLMALI

Anadolu Ajansı’na konuşan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan sektörde durgunluğa izin vermeden KDV ve ÖTV indirimlerinin etkisini bitirmeyelim derken .Kentsel dönüşüm için harç muafiyeti getirilmesi de önemli olduğunu açıkladı.

KDV ve ÖTV indirimleri uzatılmalı mı sorusuna ise "Bu indirimleri 2-3 ayda bir uzatmak yerine, yüzdelerini daha da aşağı çekilerek kalıcı olmasını ediyoruz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri