Otso Başkanı Murat Teke'ye Uluslar Arası Görev

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke’ye Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 'Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Milli Komitesi ve Tahkim Komitesi Üyeliği' görevi veridi....

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke’ye Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 'Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Milli Komitesi ve Tahkim Komitesi Üyeliği' görevi veridi. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası; bölgenin ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan önemli bir kurum olarak uluslararası bir teşkilatta ilk defa görev alıyor.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT), 1964 yılında kurulmuş olan kalkınma İçin Bölgesel İşbirliği Teşkilatı’nın devamı olarak Türkiye, İran ve Pakistan arasında, 1985 yılında imzalanan İzmir anlaşması ile kuruldu. Sekretaryası Tahran’da olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyeleri İran, Pakistan, Türkiye, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan’dan oluşan 10 adet ülkeyi kapsıyor.

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke, yakın zamanda gerçekleştirilecek ve başkanlığı Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’na devredilmesi beklenen 13. Genel Kurul Toplantısı’na'EİT TSO Türkiye Milli Komitesi ve Tahkim Üyesi' olarak katılım sağlayacak.

Teke, OTSO başkanlığı yanı sıra görevde bulunduğu 1 yıllık dönem içerisinde, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Osmaniye Gençlik Spor Kulübü Başkanlığı, 2014-2015 sezonu Kadınlar Basketbol 1. Lig’de mücadele edecek olan takımın Başkanlığı ve Osmaniye Basketbol Federasyonu İl Temsilciliği gibi birçok görevi halen yürütüyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri