Otopark vurgunu!

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 0-15 dakika ücretsiz otopark uygulaması şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda hızla yayılıyor. Park süresinin 15 dakikayı geçmesi durumunda ise otopark ücreti 2.50 liraya çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan KONBELTAŞ A.Ş.nin işlettiği, cadde ve sokak kenarlarındaki otoparklar her geçen gün yayılıyor. Trafik ve park sorununu çözmek için yapılan bu otoparklar ücret sorununu gündeme getirdi. Trafiğin çok yoğun olduğu noktalarda da uygulanan bu sistem trafiğin akışını engelliyor hem de vatandaştan afaki ücret kesiliyor.  KONBELTAŞ A.Ş. gözetimindeki cadde otoparklarında sürdürülen parklanma uygulamasında, özellikle kısa süreli ve acil işi olan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla ilk 15 dakika için ücret alınmıyor. Ancak 15 dakika geçince ücret bir anda 2.50 liraya çıkıyor. Bu ücret 15-1 saat arası için geçerli oluyor ama 1 saat sonrası da her yarım saatte bir 2.50 lira daha ilave ediliyor. Aylık abone bedeli de 150 lira olması belediyenin bu otoparkların sayısını artırmasına neden oluyor. Cadde ve sokak boyunca kurulan yolüstü otoparklar Büyükşehir Belediyesi'nin ek gelir kapısı haline geldi. Belediyenin otopark ücretlerine yaptığı fahiş zamlar, vatandaşı çileden çıkartıyor. Belediye her yeri otopark haline getirerek, vatandaşı haraca bağladı.

AYLIK ABONELİK 150 LİRA

Mimar Muzaffer Caddesi, Nalçacı Caddesi ve Başaralı Caddesi'nde neredeyse her 100 metrede bu otoparklarla doldu. Alaeddin-Adliye tramvay hattı çalışması nedeniyle Mevlana Caddesi bir süreliğine trafiğe kapatılmıştı. Mimar Muzaffer Caddesi'nde de Alaeddin Bulvarı'na bağlanılması için trafik yönünde değişiklikler yapıldı. Mevlana Caddesi'nin trafiğe açılmasına rağmen düzenlemede değişiklik yaşanmadı. Fakat, cadde boyu otopark yapılması trafiğin akışını zayıflatıyor. Cadde üzerinde bulunan esnaf, dükkanlarının önüne araçlarını park etmek için para ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. Şehir merkezine araba park etmenin doğru olmadığını fakat, belediyenin bu otoparklarda kar amacı güttüğünü belirten esnaf, "Zafer'in arka taraflarını da park etmek güvenli olmuyor. Kendi iş yerimizin önüne araçlarımızı park edemiyoruz. Cadde boyu otopark oldu. Aylık abone için 150 lira gerekiyor. Kendi dükkanımızın önüne başka biri araç park ediyor. Bu uygulamanın iyi yanlarından fazla kötü yanları var. Belediye vatandaşın üzerinden para kazanmayı alışkanlık haline getirdi" dedi.

KONUT İÇİN OTOPARK ÜCRETİ

Büyükşehir Belediyesi'nin kaldırımları daraltarak, yolu genişlettiğini ifade eden bir müteahhit ise, " Yol genişleyince hemen bu otoparkları yapıyorlar. Sosyal belediyecilik anlayışından çok uzak. Sabah 08:00'de işine giden biri 17:00'de işten çıktığını düşündüğümüzde 42 buçuk lira ödemek zorunda kalıyor. Konya'da kapalı otopark sorunu ortada. Şehrin yoğun olduğu yerlerde otoparkta yer bulmak çok zor oluyor. Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda inşaat ruhsatı için otopark ücreti alıyor. Bu ücret ise emlak değerine göre değişiyor. Fakat konut için otopark olarak yapılmıyor. Aynı şekilde kafe açmak için de işletmenin otoparkı olması gerekiyor. Aksi takdirde ruhsat verilmiyor. İşletmesini açan açtı" diye konuştu.  İşte Konya Büyükşehir Belediyesi 18.11.2014 tarih ve 1085 sayılı encümen kararı ile Yol üstü Otopark Tarifesi: "0-15 dakika arası ücretsiz. 15 dakika-1 saate kadar 2.50 lira. 1 saatten sonra her yarım saat 2.50 lira. Aylık abone bedeli de 150 lira."

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri