Otomotiv sevindirdi

KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Çinli bir otomotiv firmasının Konyada yatırım yapacağı yönündeki haberlerin Konya için sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın test sürüşü yaptığı hibrit motorlu otomobilin üretimi için en uygun yerin Konya olduğu bildirilmesi ve daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çin'e gerçekleştirdiği resmi ziyarete eşlik eden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ında, Çinli bir otomotiv firmasının Türk firmasıyla ortaklık kurarak, Türkiye'de otomobil fabrikası açacağını bildirmesi Konya’da sanayicileri umutlandırdı.

Bir otomotiv ana sanayi için Konya sanayisinin altyapısının uygun olduğunu ifade eden Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Konya’ya bir otomotiv ana sanayinin kazandırılması için çalışmalarımızı sürdürdük. Çünkü şehrimize bir otomobil fabrikasının kazandırılması bizim en büyük özlemimiz ve hedefimizdi. Konya sanayisi özellikle son on yılda Dünya pazarındaki payı giderek artan otomotiv yedek parça sanayinde gerek kalite ve gerekse üretim kapasitesi olarak iddialı bir duruma gelmiştir. Konya, güçlü bir otomotiv yan sanayi ağı, sektörün beklentilerine cevap verecek üretim alt yapısı, metale dayanıklı kuru havası ve yatırım konusundaki teşvik avantajını bünyesinde barındırmaktadır. Konya bütün bu avantajlarıyla bir otomotiv fabrikasının kurulması için şartları en uygun olan illerin başında gelmektedir. Aynı zamanda ‘Geleceğin yatırım şehri’ unvanına sahip Konya’ya böyle bir yatırım otomotiv yan sanayinin geleceği için önemlidir. Sayın Bakanlarımızın gerek hibrit otomobil, gerekse Çinli bir otomotiv fabrikasının Konya’ya yatırım yapacağını ifade etmeleri, ayrıca Çinli yatırımcıların bunu istemesi bizim için çok önemli” dedi.
Konya’ya bir otomotiv ana sanayinin kazandırılması için girişim ve çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Büyükhelvacıgil, ayrıca Konya’daki mevcut yan sanayi çeşitliliğinin hibrit otomotiv üretimi konusunda avantaj sağladığı, üreticilerin bu konuda istekli ve nitelikli bir söylem içerisinde bulunduklarını kaydetti. Büyükhelvacıgil, Konya Sanayi Odası olarak ellerinden gelen gayret ve çalışmaları gösterdiklerini sözlerine ekledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri