Otomotiv Sektörü Temsilcileri Fuar Öncesi Bursa’da Buluştu

İstanbul Fuarcılık organizasyonuyla, 20. Uluslararası Otomotiv Yan Sanayi, Yedek Parça, Aksesuar ve Servis Ekipmanları Fuarı’nın sektör toplantısı Bursa’da yapıldı. 10-13 Eylül 2015 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek...

İstanbul Fuarcılık organizasyonuyla, 20. Uluslararası Otomotiv Yan Sanayi, Yedek Parça, Aksesuar ve Servis Ekipmanları Fuarı’nın sektör toplantısı Bursa’da yapıldı.

10-13 Eylül 2015 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek fuar öncesi otomotiv sektörünün temsilcileri düzenlenen toplantıda biraraya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, CNR Holding Fuarcılık CEO’su Cem Şenel ve otomotiv endüstrisi temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda sektöre ve Otomotiv 2015 Fuarı’na yönelik önemli konular masaya yatırıldı.

BTSO Başkanı Burkay, fuarların ihracat üzerindeki önemine değinerek, “Üretilen ürünlerin dünya pazarında sunulmasındaki en önemli platform bildiğiniz gibi bu fuarlardır. İstanbul Türkiye’nin dünya pazarlarına açılmasında önemli bir merkez konumunda. Bu anlamda buralarda yapılan fuarları ciddi anlamda destekliyoruz.” dedi.

Otomotiv sektörünün Bursa için çok önemli olduğunu ve Bursa’nın ihracattaki gücünün yüzde 80’inden fazlasının bu sektörden geldiğini anlatan Burkay, şöyle konuştu: “En çok önem verdiğimiz 18 sektörel konseyimizden birisi otomotiv konseyimiz. Bursa otomotiv ve makine sektöründe çok güçlü bir altyapıya sahip. Kurduğumuz uzay havacılık savunma konseyimize de en fazla destek veren otomotiv ve makine sektörü oldu. Bu anlamda otomotiv sektörünün hem yurt içindeki, hem de yurt dışındaki faaliyetlerini dikkatle izliyoruz. Özellikle vize problemleri yüzünden Avrupa’ya gidemeyen birçok alıcının kolaylıkla İstanbul’a gelebilmesi burada düzenlenen fuarlar daha cazip kılıyor.”

Fuarların başarısının Türk sanayisi ve ihracatının gelişmesine büyük katkı sağladığının altını çizen Burkay, “Böyle güzel bir çalışmaya destek olduğu için ihracatçı birliğimizi de tebrik ediyorum. Biz BTSO olarak Bursa’nın en güçlü alanlarından birisi olan otomotiv sektöründe yapılan bu fuar başta olmak üzere bütün etkinlikleri ciddi anlamda destekliyoruz.” diye konuştu.

OİB Başkanı Orhan Sabuncu da fuarın otomotiv endüstrisi için önemine değinerek, “Sektörümüzün gelişimine katkıda bulunacağına inandığım OTOMOTİV 2015 Fuarı’na üyelerimizin katılımını önemsiyoruz. Bizler de mevcut pazarları güçlendirme, yeni pazarlara açılma ve yeni ticari işbirliklerini geliştirmek için birçok fuar, milli katılım organizasyonu, info standı ve alım heyeti organizasyonları düzenliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri